Gå til sidens hovedinnhold

Ferdig i Storm

Artikkelen er over 6 år gammel

En bruskskade i kneet stopper Tromsø Storm-karrieren til Billy Wilson. Trener Kenneth Webb håper å ha erstatter på plass allerede mandag.

Etter det Nordlys erfarer er Billy Wilson ferdig i Tromsø Storm. Klubben skal være i forhandlinger om terminering av kontrakten med amerikaneren.

Wilson har vært ute av trening den siste uka, og har tatt MR-røntgen av det skadde kneet. 

Manuell terapeut André Fagerborg ved Klinikk24 i Tromsø har sett på MR-bildene av Wilsons vonde kne. Han har ikke positive svar.

- Det er det man fryktet. Han har ganske stor bruskskade i kneet. Det er en slitasjeskade, som nok har vært der en stund og som har blitt forverret etter at han kom hit. Og det er ikke gjort i en håndvending å bli kvitt det, det er ikke noen raske løsninger som kan fikse det. Velger man å prøve å operere, så er han garantert ute for resten av sesongen. Velger man mer konservativ rehabiliteringsopplegg, så vil det ta tid før han er tilbake , sier André Fagerborg til Nordlys.

Etter det Nordlys kjenner til er nettopp det at Wilson har holdt tilbake informasjon om skaden, som er årsaken til at Storm nå avslutter arbeidsforholdet til amerikaneren.

Det er andre gang i historien at det skjer. Første gang var med Shagari Alleyne i 2009.

Styreleder Kurt Figenschau vil ikke kommentere saken.

- Jeg har ikke noe å si om dette, sier Figenschau.

Styremedlem Ørjan Hansen sier klubben venter på en ekspertuttalelse, som skal komme mandag.

- Det er ikke konkludert noe ennå. Må han operere er Billy ute for resten av sesongen, men vi sjekker om det er mulig å gjøre noe som kan kontrollere skaden og gjøre at han kan spille resten av sesongen, uten å påvirke det i negativ retning, sier Ørjan Hansen.

Håper på erstatter mandag

Trener Kenneth Webb er informert om Wilsons skade.

- Vi har fått beskjed om er at han trenger operasjon for å bli frisk, og at det kommer til å ta tid. Vi sjekker med ortopeder på UNN for å få flere vurderinger, men er det sånn, så må vi gå til plan B, sier Kenneth Webb til Nordlys.

Plan B er å hente inn en ny spiller, på kort varsel.

- Ja. Vi må ha inn noen, og det raskt. Men det kommer an på det økonomiske, og jeg vet ikke om vi har mulighet å få det til. Forhåpentligvis, for min del, har vi noen klar allerede på mandag, sier Storm-treneren.

Etter det Nordlys erfarer er klubben i reelle forhandlinger med en erstatter av solid kvalitet. Men på grunn av termingeringsforhandlinger med Billy Wilson vil ikke klubben signere avtale med erstatteren.

Storm har imildiertid gode forhandlingskort. En spiller kan slutte seg til klubben nå, og leverer han solid i desember og frem til mars, kan det styrke sjansen for spill i større ligaer neste vår.

Avgjørende periode

Kenneth Webb er klar på at Storm må erstatte Wilson, hvis målsetting om sluttspill skal nås. 

- Helst må vi ha en ny spiller klar til neste helgs to bortekamper i Oslo, men vi er nødt til å ha noen ny inn før de tre hjemmekampene i slutten av november og de første ukene i desember. De tre kampene blir helt avgjørende for hele sesongen vår, og da må vi ha typene til å klare det. Jeg er flink til det jeg driver med, men jeg er ingen magiker, jeg kan ikke trylle, sier Kenneth Webb.

206 centimeter høye Wilson har skuffet offensivt, med et snitt på 8,4 poeng i hver kamp til nå, men han er en nøkkelspiller defensivt, og er BLNOs tredje beste returplukker så langt, med et snitt på 11,6 per kamp.

- Billy er en atlet, der hoppingen er hans største styrke. Han kan ikke spile på 60-70 prosent, det vil ikke være godt nok. Vi slet allerede nok da han var 100 prosent, sier Kenneth Webb.

- Må akseptere situasjonen

Wilson er innstilt på å fortsette i klubben, og planla å starte opp med fellestreningene igjen mandag.

Webb er på overraskelsesbesøk hjemme hos familien i Danmark denne helga.

- Vi må sette oss ned med Billy og forklare situasjonen. Skader er en del av gamet i denne idretten, og det må han akseptere. Og han må akseptere og forstå vår situasjon. Vi kan ikke være uten en spillertype som han i den perioden vi går inn i nå, og kanskje for hele sesongen. Samtidig skal vi løse dette på en profesjonell måte. Dette er en uheldig situasjon, for alle parter, sier Kenneth Webb.  

Webb har allerede kartlagt potensielle spillere.

- Vi kommer ikke til å hente inn en showspiller, som kan få publikum til å gispe med sine dunker. Vi må hente inn den beste spilleren vi kan få tak, ut i fra våre behov. Vi må ha noen som er god under kurven og kan ta sin andel av returer, i tillegg til å sette nok poeng fremover. Det er muligheter. Det er kjøpers marked, og flere spillere venter på en mulighet. Vi må bare finne ut om vi har den muligheten økonomisk, sier Kenneth Webb.

Kommentarer til denne saken