Vil gjenoppta etterforskningen etter Kebnekaise-ulykken

DEL

AVISA NORDLAND: VG skriver tirsdag kveld at statsadvokaten i Nordland har sendt et brev til politimesteren i Nordland og Generaladvokaten. Der ber førsteadvokat Geir Fornebo om instansenes vurdering av om saken bør gjenopptas.

Fem mennesker omkom i ulykken hvor ett av Forsvarets Hercules-fly krasjet i Sveriges høyeste fjell, Kebnekaise i 2012.

«Det sentrale spørsmål for påtalemyndigheten blir i realiteten om foreliggende informasjon og spørsmålsstillinger gir grunnlag for en ny samlet gjennomgang av saksforholdet, eventuelt med nye undersøkelser i det strafferettslige sporet,» heter det i brevet, som VG har fått kopi av.

Fornebo retter henvendelsen til instansene etter at VG tok kontakt med ham for å stille spørsmål knyttet til politietterforskningen av ulykken. Det hele bunner i saken om at en varsler mente at ukultur ledet til ulykken. Varsleren var selv pilot i skvadronen og mente at en medvirkende årsak til ulykken ikke er kommet fram tidligere. Han er kritisk til at daværende Salten politidistrikt overlot store deler av etterforskningen til MP, Forsvarets egne politi.

– Jeg forstår at dette er en komplisert sak for politiet, men jeg mener Salten politidistrikt burde hatt hånden på rattet hele tiden. Og jeg er jo den første som burde blitt avhørt, sier han til VG.


Artikkeltags