Hørt om undulat-, marsvin- og hamstereierne som ønsker å plassere kjæledyrene sine på kattehotell?

HOTELL-EIERE: Ekteparet Anders Eilertsen og June Kristiansen åpnet kattehotellet i det gamle grisefjøset på Marisletta Gård på Kvaløya i fjor sommer.

HOTELL-EIERE: Ekteparet Anders Eilertsen og June Kristiansen åpnet kattehotellet i det gamle grisefjøset på Marisletta Gård på Kvaløya i fjor sommer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nei, dette er ingen spøk.

DEL

Tromsø Kattehotell på Kvaløya må stadig vekk avvise smådyreiere som ønsker pass og stell av sine kjære mens de er bortreist.

- Vi får henvendelser både om parakitter, undulater, marsvin og hamstere, forteller Anders Eilertsen, som driver kattehotellet sammen med kona June Kristiansen.

Men, ekteparet har mer enn nok med hotellet som nå er utvidet til 80 «rom», og gårdsdriften som innbefatter 75 vinterfôrede sauer og oppstalling av 14 hester.

- Vi har verken kapasitet, tid eller kompetanse. Vi har spesialisert oss på katter. Det tror jeg er greit både for både smådyrene og oss, humrer Eilertsen.

Forveksles med nedlagt pensjonat

Gnagere/fugler og katter er som kjent ikke alltid like gode venner. Hotelleieren tror imidlertid ikke at smådyreierne ringer fordi de ønsker å kvitte seg med kjæledyret.

Skjermdump: Facebook

Skjermdump: Facebook

- De ser nok ikke det komiske i det. Grunnen er nok at Kvaløya Kattepensjonat, som nå er lagt ned, hadde smådyr i sitt sortiment, og folk tar det som en selvfølge at vi gjør det samme. Det er egentlig litt synd at det ikke lenger finnes et slikt tilbud i Tromsø-området. Dette er en forretningsidé med potensial: Tromsø Smådyr AS, ler bonden.

Utvider hotellet

Han og kona etablerte kattehotellet i fjor sommer i det gamle grisefjøset på Marisletta Gård, med støtte fra Innovasjon Norge. I påsken var den ene avdelingen med plass til 45 katter fullbooket. Nå utvider de med ytterligere 35 plasser.

De tilbyr både vanlige «standardrom» med tilgang til luftegård og «suiter» med egen balkong. Prisen er i utgangspunktet 150 kroner per døgn per katt, men hotellet tilbyr også tilleggstjenester samt grupperabatt.

- I forhold til husdyrproduksjon, er økonomien i dette mye bedre. Skal man holde på med matproduksjon, kan man ikke tenke profitt. Det er en helt annen betalingsvilje for tjenester enn for maten, som vi trenger tre, fire ganger i døgnet. Det er et paradoks, sier Kvaløya-bonden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken