Gå til sidens hovedinnhold

Victoria fikk sjokk da dyrlegen fortalte hva som hadde skjedd

Artikkelen er over 5 år gammel

- Det er grusomt å vite.

Like før klokka 13.30 fredag kom katta Snøhvit hjem til matmor Victoria Berglund (25) og samboeren i Trollvik i Lenvik.

Da hadde katta vært borte i to dager. Berglund oppdaget raskt at noe var galt.

- Hun oppførte seg veldig rart. Hun er egentlig en veldig glad katt. Nå freste hun litt og oppførte hun veldig merkelig, forteller Victoria Berglund.

Hun så at Snøhvit hadde småskader i ansiktet.

- Jeg kjente at det var noe merkelig på halsen, men klarte ikke å se det. Hun har pels, og jeg ville ikke ta der i tilfelle det va rnoen sår som jeg kunne ødelegge mer.

Sjokkbeskjed

Dermed tok de katta med til veterinæren. Fortsatt i den tro at det var snakk om skader etter et slagsmål.

- Da vi kom og skulle få oppdatering, fikk vi sjokkbeskjeden: Hun er blitt skutt med luftgevær i halsen. Kula har gått gjennom matrøret og inn i beinmargen i nakken, forteller Berglund.

Hun vet nesten ikke hva hun skal si om det som har skjedd.

- Det er grusomt å vite at man har naboer som kan finne på noe sånt. Jeg vet ikke hva jeg kan si. Grusomt er egentlig ikke nok til å forklare det. Det er et uskyldig dyr, sier hun.

Slappe av

Berglund mener katta ikke kan ha bevegd seg spesielt langt fra huset.

- Vi har to katter. De er bestandig i nærheten av huset, og når vi roper kommer de stort sett med en gang.

Over natta har Snøhvit blitt forsynt med smertestillende, kortison og antibiotika. Lørdag formiddag fikk Berglund beskjed om at hun kommer til å klare seg.

- Siden hun har et ekstra hull i halsen, så puster hun litt tungt og med en ekstra «pustelyd». Men hun overlevre, og det er vi så glad for! sier Berglund, som sammen med samboeren sender en takk til Finnsnes dyreklinikk som tok imot Snøhvit og ga henne hjelp raskt.

- Gi beskjed før tirsdag

Berglund mener skuddet har truffet for godt til at det hele kan være et uhell. Og dyrlegen ga henne enda verre anelser.

- Vi fikk beskjed fra dyrelegen om at det ikke er første gang de hører om dyr som blir skutt på i Trollvik-området. De syntes vi skulle gå til avis og politi. Vi vil prøve å finne ut om det er flere med dyr som har blitt skutt, så vi kan gå til politiet sammen.

25-åringen gir imidlertid den eventuelt angrende synderen en siste sjanse:

- Hvis persjonen selv kontakter oss med en forklaring, skal vi være så snill at vi ikke anmelder det mot å lage en avtale om det som har skjedd. Hører vi ingenting til førstkommende tirsdag, så går vi til politiet!

Kommentarer til denne saken