Brann i lagerbygg på Hansnes

Det var stor eksplosjonsfare etter at det brøt ut brann i et lagerbygg på Hansnes fredag kveld. Klokken 01 er brannen under kontroll, men det vil bli drevet med etterslukking gjennom natten.

DEL

Nødetatene rykket fredag kveld ut til Hansnes etter melding om brann i et lagerbygg. Klokken 21.25 opplyser politiet at det dreier seg om full overtenning.

Lagerbygget tilhører teknisk etat i Karlsøy kommune. Ifølge politiet oppbevares det blant annet bensin og acetylen i lokalene. Brannvesenet og helsepersonell har sperret av området og evakuert enkelte nabobygninger.

Skarpskytter på plass

Brannvesenet har også bedt om å få en skarpskytter fra politiet for å skyte hull på gassflasker på brannstedet.

– De kan rett og slett eksplodere. På grunn av eksplosjonsfare har brannvesenet og andre trukket seg unna, sa Per Arve Aas, operasjonsleder i Troms politidistrikt i 22-tiden.

Rundt midnatt har skarpskytter ankommet stedet fra Tromsø.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen sier til Nordlys klokken 01 at det så langt ikke er løsnet skudd mot gassflaskene.

- Årsaken er dårlig sikt. Vi jobber nå med å avklare om farepotensialet er redusert eller fortsatt på samme nivå. Det er hørt smell fra branntomten, og det er muligheter for at det var de aktuelle gassflaskene som forårsaket dem, sier Thomassen.

Brannvesenet fra Tromsø har nå forlatt stedet.

- Brannen er under kontroll og situasjonen er ikke like dramatisk som tidligere i natt. Det er noe flammer igjen, og lokalt brannvesen blir igjen for å etterslukke gjennom natten, sier operasjonslederen.

(Saken fortsetter under bildet)

Bil kom trillende

Alexander Nylund bor like ved. Han kan fortelle om kraftig brann.

– Det er heftig. Det kom en bil trillende ut av lagerbygget i full fyr, sier Nylund til Nordlys tidligere fredag kved.

Ifølge han er det lokale brannvesenet, som har stasjon nærmest på andre siden av veien, i full gang med slokkearbeid på stedet.

– Det er noen bygninger i nærheten, blant annet en plasthall, men det ser ut som at brannvesenet har kontroll – i alle fall foreløpig, sier Nylund.

Artikkeltags