Plutselig ser Ole en bil komme rett mot dem: - Jeg sto på bremsene og tenkte at nå smeller det

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Se den stygge forbikjøringen.

DEL

Ole Harley Niittyvuopio og sønnen var på tur hjem fra finskegrensa da de fikk en sjokkopplevelse forrige mandag, skriver iFinnmark.

 I det de runder den uoversiktlige svingen på riksvei 92 mellom grensa og Karasjok, førsøker en sort Volkswagen Transporter og kjøre forbi i en bil i motsatt retning.  Niittyvuopio  ser bilen komme susende mot fronten på Mercedes-en deres.

– Jeg sto på bremsene og tenkte: «Nå smeller det». Det var slik det virket. Og jeg skvatt til: Jeg så bare for meg smellet og tenkte: «At det går an!».

– Bare kjørte på

Transporteren hadde for bare sekunder siden lagt seg ut i feil kjørefelt for å kjøre forbi bilen til Sandra Kristiansen.

Hun, samboeren og en venn hadde kjørt fra Lakselv for å handle på grensa da de oppdaget den mørke bilen i bakspeilet.

– Vi så først at han skulle kjøre forbi, men bilen som kom i møte med oss så vi først når vi rundet svingen. Vi så den mellom trærne.

Kristiansen anslår at de holdt mellom 70 og 80 km/t da forbikjøringen fant sted.

– Jeg tenkte: «Her kommer det til å gå galt». Heldigvis var vi kjapp i reaksjonen og bremset ned slik at bilen fikk en luke som han kom seg gjennom.

– Jeg vet ikke om fører i transporteren så bilen som kom i møte med oss, men det virket ikke ut som om han brydde seg.

– Hva tenker du i ettertid?

– Jeg håper at selv om han verken stoppet eller så seg tilbake, håper jeg at han tenker over den situasjonen der. Neste gang er det ikke sikkert at andre er så våken, og da kan det bli kræsj.

Ukjent sjåfør

Hvem som har ført bilen er ukjent for iFinnmark. Bilen er registrert på et leasingfirmaet Norge, men iFinnmark har ikke lyktes å få en kommentar fra selskapet grunnet møtevirksomhet tirsdag.

Politiets operasjonsleder Lars Jørgen Kleven i Vestfinnmark politidistrikt opplyser at han ikke finner informasjon om forbikjøringen bare på bakgrunn av et navn, men utelukker ikke forholdet er registret av politiet, slik Kristiansen oppgir å være.

 – Vi skalv

Ole Harley Niittyvuopio og sønnen stanset bilen umiddelbart etter forbikjøringen for å fordøye sjokket, og satte på nødblinkerne.

– Vi ble sittende i bilen, skjelvende. Det gikk mange tanker gjennom hodet. Dette kunne faktisk ha blitt en dødsulykke, og alle tre biler kunne ha blitt involvert i krasjet. Som man ser på videoen er det små marginer. Det er helt utrolig. Marginene var på vår side, heldigvis.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken