Tok livsfarlig forbikjøring – nå kan eieren være identifisert

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Den 7. september i år, på riksvei 92 mellom finskegrensa og Karasjok, tok plutselig sjåføren i en sort Volkswagen en livsfarlig forbikjøring - vitner, og personene i møtende bil, satt med hjertet i halsen.

Det skriver iFinnmark.

Vitne Ben Are Johansen hadde montert et kamera i bilen sin, og fikk den stygge forbikjøringen på film. Nå har han fått eksperthjelp fra en datakyndig bekjent. De har ved hjelp av bildebehandling av videoen av forbikjøringen, klart å tyde sifrene på registreringsnummeret mer presist.

Se video av forbikjøringen her øver til høyre

Se mer:  

- Ikke meg

Det viser seg at de kan ha tatt feil av to sifre. Ved å eksperimentere med å bytte ut disse to sifrene med andre tall, har de kommet frem til at det kan dreie seg om en Volkswagen Multivan, og ikke en Volkswagen Transporter, slik Johansen antok tidligere.

iFinnmark har vært i kontakt med mannen i Alta som står registrert som eier av bilen, og han nekter for å ha foretatt en slik forbikjøring.

- Det er ikke meg, og jeg vet ikke hvem andre som kan ha gjort det, sier han.

Politiet jobber med å løse gåten med bilskiltet, men har kommet fram til det samme registreringsnummeret som Johansen har gjort ved å sjekke flere ulike regnummer som lignet på det vitnene først mente var rett.

Avskiltet

Tidligere denne uken fortalte Ben Are Johansen at de var kommet frem til at bilen må ha hatt registreringsnummer YE93520. Dette kjennenummeret viste seg å tilhøre en bil i eie av leasingfirmaet LeasePlan Norge. LeasePlan opplyste at deres Volkswagen Transporter med dette skiltnummeret ble avskiltet 12. juni i år.

De opplyste også at deres bil hadde sidehengslede luker på bakdøra, og ikke topphengsled bakluke slik som avbildet i den omtalte videoen av forbikjøringen.

Et Google-søk og flere søk i annonser på Finn.no viser at Volkswagen Multivan av aktuell årsmodell har topphengslede luker.

Se også – Dette er ikke våres bil. Vår bil var hvit og er nå vraket

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken