– Dette er ikke våres bil. Vår bil var hvit og er nå vraket

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet: Si ifra dersom du ser denne bilen

DEL

iFinnmark har kontaktet leasingfirmaet LeasePlan for å finne ut hvem som eier den svarte Volkswagen Transporter som tok en farlig forbikjøring på Rv92 mellom Karasjok og finskegrensen mandag forrige uke.

Se hele saken her: Plutselig ser Ole en bil komme rett mot dem: - Jeg sto på bremsene og tenkte at nå smeller det

Henvendelsen ble gjort på bakgrunn av observasjon av skiltnummeret, som er i YE93520. LeasePlan opplyser at deres bil med dette skiltnummeret ble avskiltet 12. juni i år.

– Den omtalte bilen er svart, mens vår bil var hvit. Når bilen ble totalvraket ble den hentet av Viking og kjørt til Fauske, og skiltene ble levert inn. Og transporteren i videoen har topphengslede luker, ikke sidehengslede som vår bil hadde, sier Morten Mathisen.

Han har forsøkt å studere videoen av den farlige forbikjøringen, men har ikke klart å tyde bilskiltet ut fra denne.

Se videoen av forbikjøring til høyre

Sjåføren som ble forbikjørt den aktuelle dagen, Ben Are Johansen, opplyser til iFinnmark at de ikke er i tvil om å ha lest av rett kjennemerke.

– Vi er 100 prosent sikker på at det var dette registreringsnummeret; det var med grønne skilt. Så enten er det noe rart med skiltene eller så er det LeasePlan som ikke gir rett informasjon, sier han.

LeasePlan presiserer at de er et selskap som finansierer biler for en rekke firma i hele Norge. Således er det ingen tilknytning mellom det påståtte registreringsnummeret, forbikjøringen og selskapet. Heller ei har denne bilen eller antatte duplikater av skiltene noe med LeasePlans ansatte å gjøre, ifølge Mathisen.

– YE93520 er/var eid av LeasePlan, men leaset ut til en av våre kunder som har disponert bilen.

Dermed må bilskiltene sies å være et mysterium. Kanskje dreier det seg om forfalskede skilt? Det har ingen svaret på, foreløpig. Politiets operatør i Vestfinnmark politidistrik,t Morten Frogum, sier at disse opplysningene er nye for politiet.

– Vi må sjekke opp i dette skiltet. Men selv om vitnene er sikker på at de har sett rett skilt, er det ikke mye vi får gjort. Vi kan bare se etter bilen og sjekke den opp mot vårt system når vi påtreffer den.

– Hva bør folk gjøre om de kommer over en bil med dette skiltnummeret?

– De kan ringe politiet på 02800, som er politiets nummer – og gi oss et hint om hvor bilen kan befinne seg. Det er til hjelp for oss.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken