Tidligere TIL-spiller Kara Mbodj (26) har gjort sine saker meget bra i belgisk fotball etter at han etter 2012-sesongen ble solgt til Genk.

I august i fjor ble han hentet av storklubben Anderlecht for nærmere 40 millioner kroner, en overgang som ga TIL rundt 2,85 millioner kroner i videresalgsinntekter.

Året i den belgiske hovedstaden har gått så bra at senegaleseren igjen knyttes til klubber i Premier League, noe han også ble forrige sommer.

Denne gangen skriver The Sun at Sunderlands nye manager David Moyes skal være meget interessert i å hente Kara.

En overgangssum skal ifølge avisen ligge på rundt åtte millioner pund, altså nesten 90 millioner kroner.

Hentes Kara, skal det være med tanke på å erstatte deres midtstopper Lamine Koné, som kan være på vei til Everton for nesten 200 millioner kroner.

TIL avventer eventuell overgang

Skulle Kara gå til Sunderland, er det ikke helt på det rene om TIL vil kunne hente ut mer penger eller om de fikk det de skulle ha da han gikk fra Genk til Anderlecht.

– Jeg har ikke ordlyden i kontrakten akkurat nå, men det kan være to muligheter. Det ene er ti prosent av et salg, og da har vi ikke noe mer igjen der. Det andre er ti prosent av de fremtidige inntektene Genk har (gjennom en videresalgsavtale med Anderlecht), og da er det noe vi kan etterspørre. Men akkurat nå ha vi andre ting å fokusere på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys.

Etter at Kara blant annet ble linket til West Ham, Everton og Leicester før han skrev under for Anderlecht for et år siden tar sportssjefen ryktene i «silly season» med en klype salt, og venter heller til en eventuell overgang finner sted.

– Jeg har vel brukt ganske mye tid på å kommentere rykter om Kara de siste to årene, humrer Svein-Morten Johansen.