Kara solgt – nesten tre millioner kroner på vei til TIL

Kara Mbodj, her i aksjon for A-landslaget til Senegal, går fra Genk til Anderlecht hvis han består den medisinske testen. En overgang betyr trolig rundt tre millioner kroner for TIL.

Kara Mbodj, her i aksjon for A-landslaget til Senegal, går fra Genk til Anderlecht hvis han består den medisinske testen. En overgang betyr trolig rundt tre millioner kroner for TIL. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Berger TIL fra minus på grunn av tilskuersvikt.

DEL
 

Belgiske Racing Genk er enige med rival og hovedstadsklubb Anderlecht om et salg av tidligere TIL-spiller Kara Mbodj.

Tidligere i sommer gikk det hete rykter om at enten Anderlecht eller West Ham var i ferd med å sikre seg senegaleserens tjenester, og The Sun gikk til og med så langt som å skrive at West Ham hadde signert spilleren.

Men så ble det stille en god stund. Inntil fredag.

Genk har nå bekreftet på sin hjemmeside at det blir et internt salg i den belgiske ligaen, til blant andre Ole Martin Årsts tidligere klubb Anderlecht.

Berger publikumsminus

Overgangssummen skal ligge på rundt fire millioner euro, som vil si 36 millioner kroner.

Det betyr at de mottar nesten tre millioner kroner i videresalgssum (les kriteriene for dette i bunnen av saken).

– Det er jo helt fantastisk for klubben, mener TIL-direktør Ulf Johansen.

– Det har skjedd mye vår vei i år, og kombinert med god jobbing ser det nå veldig lyst ut. Dette gjør jobben med å komme i null en god del lettere, sier han videre.

Akkurat hva pengene vil gå til mener han er tidlig å si, men han røper noe.

– Først og fremst har vi hatt en inntektssvikt på noen områder (blant annet publikum), og dette gjør at vi kommer i mål der. Så må styret i TIL Holding vurdere om noe skal gå til sporten.

– Dette er jo midler vi ikke hadde regnet med, som plutselig dukker opp. Det er en gledens dag, mener Ulf Johansen.

Dette får TIL

Utregningen av beløpet TIL får har sportssjef Svein-Morten Johansen tidligere forklart overfor Nordlys. Med en salgssum på 36 millioner kroner, vil det fortone seg slik:

  • Av salgssummen trekkes det fra de ti millionene TIL fikk da de solgte Kara. Så skal TIL ha ti prosent av det resterende beløpet, som vil si 2,6 millioner kroner.
  • Fotballskolen Diambars i Senegal, der TIL hentet Kara fra, har krav på 25 prosent av det TIL får. Trekker man fra det, er man nede i 1,95 millioner.
  • Så kommer det på toppen av det såkalte solidaritetsmidler på fem prosent som skal deles mellom TIL og Diambars, der hver av dem får 900.000 kroner. Da ender man totalt opp med 2,85 millioner kroner inn på TILs konto.

 

Artikkeltags