Gå til sidens hovedinnhold

Har allerede satt rekord, og vil lage tidenes beste NM

Artikkelen er over 6 år gammel

Nesten 500 deltakere knuser den tidligere deltakerrekorden.

Neste helg, fra 7.-9. november, arrangeres NM i taekwon-do i Tromsøhallen.

Tromsø Taekwon-do-klubb har lyktes godt i påmeldingsarbeidet.

Da fristen gikk ut, endte man på 479 deltakere - noe som er ny deltakerrekord i idretten i NM-sammenheng.

- Jeg tror rekorden var på 420 for to år siden i Trondheim, og siden vi skulle få folk nordover nå hadde vi håpet på 350-400. Men det viser seg at hele Nord-Norge og Norge for øvrig har respondert godt når vi endelig har et NM her igjen, forteller Paul Mathiassen i Tromsø Taekwon-do-klubb.

- Har vært for små i Nord-Norge

Han mener det ikke er lenge siden man ikke kunne tatt på seg å arrangere et NM i Tromsø.

- NM har blitt så stort at klubbene i Nord-Norge egentlig har blitt for små til å arrangere det, men nå har vi hatt vekst litt etter litt de siste årene - og nå er vi klare, slår han fast.

Den tidligere landslagsutøveren går også høyt ut og sier at de ønsker å avvikle det beste norgesmesterskapet i sporten noen gang.

- Målet er at klubbene som skal ha NM etterpå blir nødt til å sende sine representanter til Nordens Paris for å høste av vår kunnskap, sier Mathiassen, før han modererer seg litt og skryter av de foregående NM-arrangørene:

- Jeg har jo vært med på landslaget tidligere og reist mye, og internasjonalt er det høyt nivå på organiseringen. NM-ene i Norge har de siste årene også hatt høy kvalitet, så det er litt å strekke seg etter - men vi vil i hvert fall gjøre det like bra.

Lokale medaljehåp

Fra vertsklubben er det 22 utøvere som skal delta, og det finnes noen som kan kjempe om edelt metall.

- Et av de største talentene våre er Lars Marius Elvenes. Nå har han akkurat blitt 18 og går inn i en ny klasse, men han er en medaljekandidat. Det er også de andre som nylig var på landslagssamling - Eline Larsen og Frida Tøllefsen, sier Mathiassen, som ikke har planer om å delta selv.

- Nei nei, er du gal? Det er egentlig ikke et dumt spørsmål, altså, men jeg har blitt 39 og har egentlig sagt at nok er nok. Jeg skal være arrangør og springe rundt og slukke litt "småbranner", humrer Mathiassen.

Totalt deltar 52 klubber fra hele landet i NM i Tromsø, og arrangørene håper antall mennesker i hallen kan bli omtrent det dobbelte av antall utøvere.

- 500 tilskuere skal vi ordne plass til. Vi håper det kommer noen og ser på, spesielt i 12-13-tida på lørdag når det blant annet er offisiell åpning og oppvisning av landslagsutøvere, forteller Paul Mathiassen.

Kommentarer til denne saken