Gå til sidens hovedinnhold

Streikende NRK-journalister med makabert funn i fjæra

Artikkelen er over 3 år gammel

- Vi kjente at det luktet rart da vi gikk i land, forteller Petter Strøm.

NRK-journalistene i Troms ønsker å bidra litt i samfunnet mens de streiker, og onsdag dro fire av dem til Kaldfjorden på Kvaløya for å plukke plastsøppel langs strendene.

Der fant de en god del søppel først, men seinere kom de også over noe riktig ukoselig et lite stykke opp fra fjæresteinene. Først merket de at det luktet rart, så oppdaget de at det var dumpet døde dyr der. 

- Vi fant åtte-ti geitekillinghoder, to geitekadavre og plastposer der geiteføtter stakk ut. Det var noe skitt å se alle hodene strødd ut over, sier Petter Strøm.

- Et ekkelt funn?

- Det var ikke slik at vi sto og brakk oss, men nå vet vi hvordan døde dyr lukter. Det lukter stramt.

 

Lagde video

Journalistene filmet også det de fant, og la ut en video på facebook om ryddeaksjonen sin for å vise at streikende journalister kan gjøre noe til gagns.

 

Ettersom de er i streik kunne de imidlertid ikke lage noen nyhetssak om funnet av de dumpede geitekillingene.

- Man spør seg jo om hvorfor noen har gjort dette, og kvittet seg med dyrene på denne måten. De er blitt dumpet rett nedenfor veien. Vi har også meldt fra til Mattilsynet om dette. Det er strengt ulovlig å dumpe døde dyr, sier Strøm.

Han summerer opp dagen slik:

- Det ble en mer begivenhetsrik dag enn vi trodde det skulle bli.

Mattilsynets pressevakt kunne søndag kveld ikke gi noe klart svar på hva regelverket sier om dumping av døde geiter og geitekillinger på denne måten, og ber om å få komme tilbake til saken etter pinsehelga. 

Kommentarer til denne saken