Ordføreren fikk seg en overraskelse da han så hvem som ryddet i fjæra

Her er Märtha Louise, kronprinsesse Mette-Marit og den italienske aristokratpiken Beatrice Borromeo på stranden i Kåfjord og rydder. Foto: Beatrice Borromeo/Twitter

Her er Märtha Louise, kronprinsesse Mette-Marit og den italienske aristokratpiken Beatrice Borromeo på stranden i Kåfjord og rydder. Foto: Beatrice Borromeo/Twitter

Artikkelen er over 4 år gammel

- Vi har jo hatt skrotnisseprosjekt, og det er flott at hun melder seg på.

DEL

Kronprinsen og Kronprinsessen har den siste uken vært på privat ferie i Troms. Denne helgen var turen kommet til Kåfjord, der kronsprinsessen bestemte seg for å plukke søppel i fjæra.

Den italienske aristokratpiken Beatrice Borromeo har søndag lagt ut et bilde på Twitter av henne selv sammen med Märtha Louise og kronprinsesse Mette-Marit. På bilder plukker de tre søppel på det som angivelig skal være stranden i Djupvik i Kåfjord.

«Plukker opp plastikk med kronprinsesse Mette-Marit og Märtha Louise i vakre Norge», skriver Borromeo på Twitter.

Hun henviser også til kampanjen «Clean your beach», som er en verdensomspennende kampanje for å gjøre strendene rene.

- Veldig bra

Fungerende ordfører i Kåfjord, Svein Leiros (Sp), hadde ikke fått med seg ryddeaksjonen før Nordlys gjorde ham oppmerksom på bildene.

Nå roser han det kongelige initiativet.

- Det er helt fantastisk at kronprinsessen viser slikt ansvar. Vi har jo hatt skrotnisseprosjektet her i Kåfjord der vi har ryddet i hele kommunen, og det er jo flott at hun også med på å rydde.

Han var ikke klar over at de kongelige hadde plukket søppel opp på stranden.

- Men jeg kan jo ikke si annet enn at det er veldig bra.

Se også: Her kjøper svenskeprinsen en burger i Tromsø

Kjøpte burger

Med på det kongelige reisefølget var også det svenske kronsprinsparet.

På lørdag var de kongelige innom Tromsø og stoppet ved Statoil der den svenske kronprinsen kjøpte en burger. Kronprinsparet har blitt observert på tur i Troms de seineste dagene. Nordlys har fått tips om at båten til Kronprinsparet lå til kai i Finnkroken i går, fredag.

Nordlys har vært i kontakt med pressetalsmann for slottet, som ikke ønsket å kommentere noe rundt kronprinsparets private program.

- Jeg kan imidlertid bekrefte at de ikke er på offentlige oppdrag akkurat nå, sa assisterende kommunikasjonssjef hos Slottet, Svenn Gjeruldsen til Nordlys for noen dager siden.

Artikkeltags