Morgenrutinene dine påvirkes av hvor i landet du bor. I en ny undersøkelse kommer det fram at folk i Nord-Norge elsker en kaffekopp på morgenkvisten.

Hele 47 prosent av nordlendingene sier at kaffe er den viktigste morgenrutinen, mens bare 11 prosent sier at det å ta seg en dusj er det vikitigste.

Disse resultatene framkommer i undersøkelsen sanitærprodusenten Grohe har gjennomført i samarbeid med analysebyrået Opinion.

Ser vi hele Norge under ett, sier 38 prosent at frokost er den viktigste morgenrutinen, mens 29 prosent svarer kaffe. 24 prosent sier at å dusje gir den beste starten på dagen.

– Det er en kjensgjerning at mange liker å ha god tid på badet om morgenen. At det er så store forskjeller på hva folk regner som en god start på dagen, avhengig av hvor i landet de bor, var derfor ganske overraskende. Det sier markedssjef i Grohe Norge, Heidi Lie.

I undersøkelsen, som er gjennomført blant 1.000 respondenter fra hele landet, knyttes hvor i landet man bor sammen med hva man anser som den viktigste morgenrutinen.

I Nord-Norge svarer som nevnt 47 prosent at kaffe gir dem den beste starten på dagen, mot Midt-Norge 28 prosent, Vestlandet 27 prosent, Østlandet 30 prosent og Sørlandet inkludert Telemark 22 prosent.

I Oslo svarer 24 prosent at en dusj gir den beste starten på dagen, mot Nord-Norge 11 prosent, Midt-Norge 11 prosent, Vestlandet 19 prosent, Østlandet 14 prosent og Sørlandet 8 prosent.

På Sørlandet svarer hele 47 prosent at frokost er det aller viktigste om morgenen.

Når det gjelder alder, svarer de over 50 (45 prosent) og de mellom18 og 29 år (42 prosent) at frokost er det viktigste.

Det er kanskje overraskende for mange at bare 17 prosent av de yngste svarer at en dusj er den viktigste morgenrutinen.

(ANB)