På onsdagens kommunestyremøte ble Venstre, Rødt og Frps forslag om å støtte etablering av en kaffecontainer i Telegrafbukta i Tromsø nedstemt mot posisjonen (AP, SV, Mdg, SP) sine 24 stemmer.

Men like etter at forslaget ble stemt ned, kom det tilleggsforslag fra de samme partiene, der det ble foreslått at kommunestyret skal stille seg positiv til mobile utsalgssteder i Telegrafukta.

Det forslaget fikk overveldende flertall.

– For oss var det viktig å få til noe selv om det ikke ble det primære ønsket og helt annet enn det som opprinnelig ble foreslått, sier gruppeleder i Venstre, Morten Skandfer, til Nordlys.

– Vi må bli bedre

Alt dette betyr i klartekst at det ikke er bestemt om Khader Zourob, som er tiltakshaver bak kaféforslaget i Telegrafbukta, får etablere kaffecontaineren i det hele tatt.

iTromsø har skrevet etter kommunestyremøtet at Zourob har fått ja til å etablere kafé.

– Det er en veldig positiv tolkning av vedtaket. Han har fått ja under forutsetning av mobilt utsalgssted, påpeker Skandfer.

Zourob har selv uttrykt ønske om å ha en kaffecontainer, ikke et mobilt utsalgssted. Vedtaket sier at de nå skal gå i dialog med han og andre som ønsker mobile utsalgssteder i Bukta.

I praksis står dermed saken nærmest på stedet hvil. Skandfer er skuffet over at det skal ta så lang tid å få gjennomført dette.

– Jeg tror slike prosesser, som for eksempel et lite tiltak som dette, kan skremme folk fra å lansere sine gode ideer. Tenk at dette lille tiltaket ble en så vanskelig sak i kommunestyret. Vi må bli bedre på å få frem og realisert gode tiltak. Uten dem blir vi en fattigere by.

– Det er helt håpløst

Høyre-politiker Erlend Svardal Bøe er enig med Skandfer.

– Det er mange folk som bruker i Bukta, og hvis vi kan gjøre det enda mer populært med et serveringstilbud, synes jeg vi skal gå inn for det. Det er jo enkeltmennesket som er med på å utvikle gode ideer, så synes jeg vi skal være positive til den type ideer. Men her er vi negative, så jeg håper at vi kan få noe oppe og gå raskest mulig, sier Bøe.

– Jeg synes det er dumt at det er byråkratisk tull som skal ta lang tid. Det er helt håpløst, slår Bøe fast.

I tilleggsforslaget, som ble vedtatt, avsluttes det med «Det er ønskelig å få dette på plass for inneværende sommersesong.»

Akkurat det spøker veldig.

– Det gikk i en positiv retning i dag, og vi håper det kan gjennomføres. Det ville vært kjedelig om du må ta med deg en kaffe fra Kaffebønna i sentrum i sommer, som er kald når du kommer til Bukta. Målet er fremdeles å få det til i sommer, sier Bøe.