(Nordnorsk debatt)

Ka i svarte, heite hælvette e det dåkker hold på med i regjæringskvartalan dær sør?

Dåkker røkke Koronavaksinan fra ræsten av landet og begynne med en gang å åpne opp førr dåkker sjøl! -Og det mens smetten brer om seg i de kommunan dåkker tar vaksina fra! Man skjønne jo at dåkker ha fått dobla dosen av den dær ættertrakta vaksina!

Vi ha jo sett på dåkker i medønk, at dåkker ikke klare å få kontroll på den dær Korona-sjuka. Så vi har, om motvellig, følgt dåkkers restriksjona og gitt fra oss sårt tiltrengte vaksinedosa, men det e jo fan ikke nok tel å stoppe det dær djævla hylekoret!

Nei, no har selvfølgelig den dær hælvettes skit-regjæringa bestemt at dåkker pinadø ska få enda meir av de få vaksinedosan dem har klart å karre te seg fra det dær allermektigste EU dæm så gjerne vil inn i! Så no prate dåkker bærre om utepils og vaksinering av skit-unga, mens vi ikke e i nærheten av å ha fått satt sprøyta i risikogruppen.

I tillegg kan vi no læs i de dær hovedstadsavisan at de dær stortingspolitikeran, som sett på hjæmmekontor og har ferie lang som et uår også ska fram i vaksinekøen. Dåkker har ikke ei vaksina mot politikerforakt også på lager?

Det e jo fan ikke telfeldig at dåkker samtidig hold på å ordne dåkker et sånt gyllent pass så dåkker kan reise tel varmere strøk og pempe paraply-drinka, mæns vi må bruk ferien heime, atme mobilen og bærre drømme om en coctail fra Phizer!

Og man kan jo saktens lure på korsn han dærre Nakstad ha rægna ut at vi ska få pensjonerte sprøytestekkera tel å stille opp i fellesferien, når dæm ligg paddeflat på ei solsæng på Granka. Trur han at vi kan trylle?

Ja, vi ha brøte nån smitteværnregla, hatt nån fæsta. Men det har jaggu folk langt inn i regjæringskontoran også! Det har skjært seg nån ganga, spesielt etter at vi mått opphev den søringekarantena vi fikk en sånn satans kjæft førr. Da ha det jo sælvfølgele komme nån rækandes med den dær hælsikkas pæstilænsen. Men vi ha ordna opp sjøl. Kvær gang!

No begynne vi å bli mektig lei. Når han Gullvåg går offentlig ut og gjerne ofre sjuke uttaførr Oslogryta, så må nån sei ifra! -Dåkker får holde dåkker i ro tel også vi ha fått det dær stekket i armen. Dåkker reis fan ingen stan før vårres risikogruppe også e trygg! No ha vi søtte inne i ett år førr dåkker. No hold dåkker ræva i ro i nån skarve uke førr oss!

Dåkker kan ta de dær skit-hælvettes Korona-passan og bruk dem dær dåkker e høgest når dåkker plukke opp hund-skit!

Ærbødigst

Agnes Bjørgve

Sjøl-autorisert kjæftsmella

fra Nord-Gokk

- - -

Artikkelforfatteren er kommunestyrerepresentant for Ap i Nordreisa kommune, men har skrevet innlegget som privatperson. Innlegget representerer ikke kommunepartiets meninger.