Slik kan «julebyen» Tromsø bli i fremtiden

Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsdalen, Langnes og sentrum møtes på himmelen med lyskastere, og Tromsøbrua blir blå.

DEL

Næringsforeningen i Tromsøregionen ønsker å gjøre Tromsø til verdens beste juleby.

- Dette er århundrets julestunt, sier direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, Grete Kristoffersen, som vil ha senterledere, reiseliver, kulturlivet og hele befolkningen med på laget.

Blått

Under torsdagens presentasjon ble det vist eksempler på hvordan julebyen Tromsø kan se ut fra 20. november til 20. januar - hvert år i fremtiden.

En av ideene er å gjøre hele byen blå. Bygg, som biblioteket i sentrum, kan lyssettes i blått. Det samme kan man gjøre med Tromsøbrua og Ishavskatedralen.

Et av poengene som ble understreket flere ganger i presentasjonen, er fokuset på samarbeid. Det var også utarbeidet en ide om belysning som skulle symbolisere dette.

På en av visjonene for fremtidens Tromsø kunne man se tre lyskastere fra byens handelssentrum møtes symbolsk på himmelen. En treenighet som viser handelssentrenes fellesskap.

Samarbeid

Styreleder i Visit Tromsø, Herman Kristoffersen, hevder at tiden for annet enn sunn konkurranse er over, og at hele byen nå må samarbeide om "Jul i Tromsø".

- Alle må være med hvis prosjektet skal bli en suksess, sa han fra scenen, og fortsatte:

- Tromsø er kåret til den tredje beste julebyen i verden, og vi vet ikke hvorfor. Vi leter etter rota og hva det er som gjør jula i Tromsø så spesielt.

Nå vil de altså flytte Tromsø fra tredje til førsteplass.

Starten på noe

Med på laget har Næringsforeningen reklamebyrået HK, med Ola Bratlie i spissen. Han understreket at dette er starten på noe, og at det er en lang vei å gå.

- Dette er ikke ferdige planer som er spikret og finansiert. Men vi vil åpne dører, og det klarer man hvis man går sammen.

Etter presentasjonen ble de oppmøtte oppfordret til å skrive ned sine egne ideer om hvordan man kan gjøre Tromsø til verdens beste juleby.

- Vi vil ha alle med for å bestemme hva vi skal satse på, avsluttet Grete Kristoffersen.

Hva mener du kan gjøres for å gjøre Tromsø til verdens juleby nummer én? Går man riktig vei dersom man fjerner julehjertene i Storgata?

Les mer i fredagens papirutgave!

Artikkeltags