Det er ennå lenge til jul, men skulle du få akutt behov for julestemning er Circle K på Fridtjof Nansens plass stedet å gå. Julemarsipanen er allerede synlig i butikkhyllene.

Robert Rønning er kommunikasjonsdirektør i Nidar, og mener det ikke er for tidlig å selge julemarsipan.

- Du synes ikke det er litt tidlig å ringe jula inn?

- Nei, julemarsipan er jo faktisk noe butikkene velger selv å ta inn. Vi tilbyr en begrensa del av vårt sortiment fra uke 40, så er det opp til butikkene om de vil selge det eller ikke. Slik som jeg ser det er det som gjøres av juleaktivitet i butikkene på denne tiden ellers ganske beskjedent.

Han understreker at det er en viss salgsperiode julemarsipanen må ha, og at halvparten av det totale salget gjøres i oktober og november.

Rønning sier det produseres flere millioner marsipanfigurer hvert år, og at det produseres store mengder. Marsipanen du finner i butikken nå er bestselgere som marsipanpølser eller griser.

- Skulle de største kritikerne fått det som de vil hadde vi ikke startet salget før 15. desember. Det ville jo ikke gått, legger han til.

Kritiske stemmer

Det er alltid noen kritiske stemmer, men Rønning sier at det har vært spesielt mange journalister som har ringt inn og skrevet om julemarsipansalget i år.

- Hvorfor det, tror du?

- Jeg tror det er tilfeldigheter. Men det har også vært en «omdømmeekspert» som har gått ut med kritikk mot oss i Budstikka, og det er en sak som har blitt flittig sitert. Det kan kanskje ha spilt inn.

Han sier Nidar tåler å få kritiske spørsmål, men at omfanget har vært større enn vanlig i år.

Selv kjøper han gjerne julemarsipan allerede nå, og sier han har fått øynene opp for marsipan i voksen alder:

- Kanskje det høres ut som at jeg må si dette, men det er sant. Marsipan er veldig godt, men før jeg begynte å jobbe i Nidar tenkte jeg ikke så mye på det. Nå kjøper jeg marsipan, både til jul og påske.

Julestemning

Fredrik Nymo Granheim (17) er innom Circle K som kunde, og sier han ikke synes det er så galt at man kan kjøpe det kjente julegodtet nå i oktober.

- Jeg synes det er helt greit at de selger det nå. Selv liker jeg marsipan, og det skaper jo nesten litt julestemning, sier han til Nordlys.

Han legger til at han synes det kanskje er litt i tidligste laget, og at han ikke har benyttet seg av tilbudet enda.