Lagbildet TILs A-lag tok i forkant av årets sesong inneholder 33 menn og én kvinne.

Klubbens lege Jorid Degerstrøm er eneste feminine innslag i teamet rundt eliteserielaget, og innenfor medisinske beslutninger – som om en spiller er klar til å spille kamp eller ikke – er det alltid hun som har det siste ordet.

Det kan i enkelte situasjoner gjøre at hun må ta avgjørelser som ikke er populære verken blant trenere eller spillerne det gjelder.

– Jeg er elsket og hatet på Alfheim, tror jeg, sier hun med et smil som gjest i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos.

  • Her kan du høre episode 75, med Jorid Degerstrøm som gjest:

Sa nei til fest i landslagspausen

Der får hun fortelle om sin rolle som klubblege for TIL, jobben hun hadde som lege for A-landslaget for herrer og en hel del om både skader, å bli plystret på av engelske tilskuere på Wembley – og at spillerne kan finne på å ringe henne til alle døgnets tider.

Med medisinsk kompetanse i studio blir det naturlig nok også litt prat om temaet hjertesvikt hos toppidrettsutøvere, i lys av den skremmende hendelsen med Danmarks Christian Eriksen under fotball-EM.

Degerstrøm har også måttet være både bestemt og streng som ansvarlig i klubben under koronatida. Nylig satte hun foten ned for en sosial sammenkomst i lokalene til Rune Madsen i landslagspausen, og selv med vaksinering i gang må spillerne vente til etter sesongslutt før det blir et «friminutt».

Finn podkasten

Podkasten JoMos Kosmos handler om lokalfotball generelt og TIL spesielt.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Twitter

Facebook

Spotify

iTunes/Apple Podcasts

Soundcloud