Et par timer etter kampslutt for søndagens generalprøve mot Bodø/Glimt vil programleder Jonas Høylo Fundingsrud, hans faste ekspertpanel Eline Torneus og Mohammed Ahamed Jama og gjester presentere en timeslang studiosending med høydepunkter, analyser, TIL-snakk og litt annet snadder.

– Forventningene til Studio Alfheim er høye! Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og følge TIL tett gjennom hele sesongen. I tillegg gleder jeg meg til å snakke fotball med «Mo», Jonas og mange spennende gjester. Jeg tror det kan bli mange interessante samtaler gjennom året, sier Eline Torneus.

Hever kampdagdekningen

Programmet vil bli en fast post gjennom eliteseriesesongen og hjemmekamper for TIL.

– Vi har hatt et ønske om å utvikle TIL-dekningen på kampdag, og dette programmet blir glasuren på kransekaka på kampdager som vil bli preget av levende bilder og lyd, sier strømmesjef i Nordlys, Lars Eidissen.

– Med andre gjester i studiosendingen enn bare aktørene på banen håper vi å kunne gi et bredere bilde av hva TIL betyr for Tromsø og Nord-Norge, og hvordan stoda i klubben engasjerer, fortsette Eidissen.

– Seerne kan forvente seg et program som tar TIL på det alvoret det fortjener. Med relevante gjester, innsiktsfullt panel og tilstedeværelse oppe i Alfheim-losjen skal vi gi seerne et innblikk i og fokus på TIL som jeg tror har vært savnet, sier Jonas Høylo Fundingsrud.

 

Fast panel

Hvem er så de faste paneldeltakerne til Studio Alfheim?

Jonas Høylo Fundingsrud (24) er programleder. Medisinstudenten og frilansjournalisten i Nordlys spilte fotball i TIL frem til og med junior elite-nivå, da han også var med en del rundt A-laget i sitt siste år.

– Jeg har sett TIL fra de fleste vinkler. Fra å sitte med store øyne på tribunen sammen med faren min, til så å bli en del av A-lagsgarderoben, til å være direkte konkurrent med TIL i Alta. Og nå som journalist i Nordlys, sier Fundingsrud.

Som faste paneldeltakere finner man Eline Torneus (29) og Mohammed «Mo» Ahamed Jama (33).

Torneus har spilt fotball i Toppserien i mange år og er i gang med en lovende trenerkarriere. I fjor trente hun Skjervøys herrelag til fornyet plass i 3.-divisjon. Med jobb på NTG Tromsø er hun tett på Alfheim-miljøet i det daglige.

«Mo» trappet i vinter ned toppfotballen etter tilsammen 13 år i TUIL, TIL og Sarpsborg. Et prøvespill i nettopp TIL i januar ble siste mellomstopp før det nå blir comeback-sesong i moderklubben Krokelvdalen på fotballbanen. Ahamed Jama er også fast innslag i Nordlys' fotballpodkast JoMos Kosmos sammen med sportsleder Anders Mo Hanssen.

– Vi er utrolig godt fornøyde med å ha fått med oss så sterke ressurser som Eline og «Mo» inn i dette. Det er et ungt panel som skal dekke en klubb som har forvandlet seg mye de siste årene. Det er helt perfekt, mener Lars Eidissen.