HARSTAD/LAKSELV (Nordlys.no): Jon Arne Pettersen er daglig leder i Midnattsrocken som arrangeres i Lakselv i juli hvert år. Festivalen har i år virkelig slått på stortromma for å dra publikum, og forhåpentligvis sette rekord. Som headlinere har Pettersen ingen ringere enn de tyske 90-tallsheltene Scooter.

– Scooter har gitt beskjed om at dersom de skal komme opp, så må vi promotere. Og det i alle de fem nordligste fylkene, sier Pettersen til Nordlys.

Taushetsplikt

I mars når dagene blir lysere, og veiene litt tørrere skal Pettersen legge ut på den lange reisen. 1109 kilometer til Trondheim er fasit, og det samme i retur.

– Det koster litt å få så store band til Lakselv, men jeg vil ikke ut med noen pris. Der har vi full taushetsplikt, sier Pettersen.

Scooter som på verdensbasis har solgt over 25 millioner album siden oppstarten i 1993, kommer flyvende i eget privatfly til Lakselv.

– Flaks at vi har flyplassen rett over vannspeilet her. Det tar fem minutter å svømme over, og langt mindre å kjøre, humrer Pettersen.

Eldst

I tillegg til Scooter finner du 13-14 andre navn på blokka. Deriblant Genesis, Smokie, og de gamle heltene i Return. Av nyere navn kan vi nevne Hekla Stålstrenga, Donkeyboy og Gabrielle.

– 11 av 15 band har aldri spilt på Midnattsrocken før. Vi håper at dette vil dra enda flere til festivalen.

I fjor var det omlag 10.000 betalende. Tidligere år har publikumstallet vært opp mot 14.000.

– Vi er landsdelens eldste utendørs musikkfestival, og har holdt til utendørs siden 1984.

Midnattsrocken går heller ikke av veien for å kalle seg den største utendørs musikkfestivalen.

– Det vil alltid være litt kniving om hvem som er størst, men vi har flere år vært større enn Buktafestivalen. Vi er ihvertfall eldst, sier Pettersen.