Gå til sidens hovedinnhold

Sterk femteplass til Forfang i Polen

Artikkelen er over 5 år gammel

Slik var søndagens renn.

Johann André Forfang (20) fra Tromsø måtte se lørdagens lagkonkurranse i verdenscupen i Zakopane fra tilskuerplass.

Etter treningshopping og kvalifisering ble Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes foretrukket.

Men søndag var den nybakte lagverdensmesteren i skiflyging tilbake i bakken til det individuelle rennet.

Slik var rennet, i omvendt kronologisk rekkefølge:

Nummer fem i verdenscupen, Johann André Forfang, blir nummer fem også her. Stabiliteten er upåklagelig fra tromsøværingen.

Peter Prevc svikter! Jøss! 125 meter?! Da er det østerriksk seier i Zakopane, ingen tvil om det. Prevc blir nummer tre, og det blir altså dobbelt Østerrike her.

Stefan Kraft og Peter Prevc skal gjøre opp om seieren nå. 133 meter av Kraft, og det holder vel mot Hayböck med luka han hadde etter første omgang? Joda, absolutt. 7,5 poengs margin.

Kenneth Gangnes svarer ikke Hayböck, og da blir det vel ingen norske på pallen i dag. 131,5 meter og legger seg på andreplass. Dette blir nok en femteplass for Forfang, men vi er ikke mer bortskjemte enn at det er svært hyggelig.

Michael Hayböck ut nå. Oi oi, han går klart foran Forfang. 138 meter på østerrikeren, og der røk nok pallsjansen til 20-åringen fra Tromsø siden Kraft og Prevc er langt foran de andre. Hele 17,9 poeng foran Forfang. Makan.

Domen Prevc er vel bak Forfang? 130,5 meter av lillebroren til verdenseneren. Jo, femteplass, og Forfang er dårligst nummer fem. Dette KAN bli pallplass.

Så er det Johann André Forfang, da. Må av bommen og farten settes ned. Det betyr gode forhold i bakken, så får vi se hva det betyr. Jada, sterkt levert etter andre tur av bommen! 133 meter! Leder 5,6 poeng foran Freitag.

Straks Forfang, men først polske Kamil Stoch. Bra levert på hjemmebane av Stoch. 129,5 meter. Tredjeplass, 1,6 poeng bak Freitag.

Ny nordmann, Daniel-André Tande. Et OK hopp, lander på 127,5 meter. Fjerdeplass så langt. Det er meget tett i toppen, bare 3,6 poeng opp til Freitag.

Richard Freitag hopper 130 meter, og det blir jevnt mot Kobayashi. Tyskeren leder et halvt poeng foran japaneren.

Maciej Kot hopper 126 meter, men det blir ikke mer enn en tredjeplass.

19 år gamle Kobayashi i tet når de ti beste skal hoppe. Vi minner om Forfang på en sjetteplass fra første omgang.

Norske Andreas Stjernen setter utfor, og lander på 122 meter. Foreløpig tredjeplass.

Japanske Kobayashi leverer bra igjen, med 126,5 meter. Tar ledelsen når 12 hoppere gjenstår. Godt levert!

Anders Fannemel hopper 122 meter, og legger seg rett bak Ammann.

Simon Ammann inntar teten med 126 meter før vi venter på de 16 beste fra første omgang.

Tyske Stephan Leyhe legger seg mellom de to polakkene i teten, på en foreløpig andreplass. De 20 beste gjenstår.

Vi er godt i gang med finaleomgangen. Åtte hoppere av 30 har vært utfor, og det er akkurat nå dobbelt polsk med Dawid Kubacki foran Stefan Hula.

Halvveis i rennet er Prevc og Kraft i en egen klasse, med 9,4 poengs luke fra sistnevnte ned til Gangnes og Hayböck på delt tredjeplass. Vi har Johann André Forfang på en sjetteplass, og det er ikke mer enn 3,6 poeng opp til de to som deler tredjeplassen. Med andre ord er pallen innen rekkevidde her! Følg med!

Peter Prevc er utilnærmelig. 140 meter! Får også 20 i stil av to dommere, men han er ikke mer enn 2,7 poeng foran Stefan Kraft.

Kenneth Gangnes er nest siste hopper ut, etter som Severin Freund ikke er med i dette rennet. 130,5 meter fra nordmannen, som plasserer seg som nummer to delt med Hayböck før Peter Prevc skal runde av omgangen.

Michael Hayböck hopper 130,5 meter og tar andreplassen bak Kraft.

Så er det Johann André Forfang. Zakopane virker ikke å være noen favorittbakke for tromsøgutten, men 128,5 meter er likevel absolutt godkjent. Tredjeplass er bra, det, selv om det er langt opp til Kraft. 13 blanke poeng for å være mer nøyaktig.

Bare østerrikske Stefan Kraft igjen før Forfang, og Kraft svever langt. 133 meter er sterkt. Klar ledelse, 11,1 poeng foran Domen Prevc.

Ny norsk hopper, Daniel-André Tande. Best av de norske så langt med 130 meter. Får ikke så mye kompensasjonspoeng, men deler tredjeplassen med Freitag.

Richard Freitag leverer også 131 meter, men blir ikke bedre enn nummer tre foreløpig.

Godt hopp av 16 år gamle Domen Prevc på 131 meter. Lillebroren til verdensener Peter tar teten med åtte hoppere igjen.

Ny nordmann, Andreas Stjernen. 128 meter på han og foreløpig fjerdeplass, og det er fortsatt noe litt uforløst fra de norske hopperne. Vi satser på at en tromsøgutt snart bedrer inntrykket.

Anders Fannemel hopper 126 meter, og legger seg på en femteplass. Ti hoppere igjen i første omgang.

Sveitsiske Simon Ammann hopper 129 meter og lander heller ikke pent. Ikke mer enn en femteplass.

Ni hoppere gjenstår nå før Forfang skal utfor.

Første nordmann ut er Joachim Hauer, men han får det ikke til. 119 meter holder ikke til noe som helst, ei heller finaleomgang med en 28. plass når 14 hoppere gjenstår.

Kamil Stoch med enda et godt polsk hopp i Zakopane. 131,5 meter gir ny ledelse, 1,3 poeng foran Kot.

Nytt hjemmehåp ut som nummer 30. Stefan Hula leverer også bra med 131 meter, men det er fortsatt landsmannen Kot som har teten når 20 hoppere gjenstår i første omgang. Forfang hopper altså fjerde sist med nummer 47.

Det tok 25 hoppere før Kobayashi ble vippet ned fra teten. Maciej Kot hopper 133 meter på hjemmebane og leder med 1,9 poeng.

Etter 16 hopp leder fortsatt japanske Kobayashi. Ville Larinto maler et tydelig bilde av krisen til finsk hoppsport når han plasserer seg helt sist som nummer 16.

10 hoppere har vært utfor så langt. Japanske Ryoyu Kobayashi leder etter et hopp på 131,5 meter. Av de 50 deltakerne har Forfang startnummer 47.

 

Kommentarer til denne saken