Johansson landet på 137 og 135 meter i sine to svev. Det holdt til seier med 23 poengs margin til landslagskollega Forfang. Det er utklassing.

– Dette var veldig, veldig deilig. Jeg har null NM-medaljer fra før, så det var absolutt målet mitt, sa norgesmesteren til NRK.

Han sikret seg også årets kongepokal.

– Det har jeg drømt om lenge, smilte Johansson, som reiste hjem fra OL med to individuelle bronsemedaljer og et laggull.

Berget det akkurat

Forfang knep sølvmedaljen onsdag et lite poeng foran kometen Marius Lindvik.

– Jeg er godt fornøyd med sølv, men ikke like fornøyd med hoppingen, men det er en annen sak. Det var nesten så jeg ble slått av Lindvik, men jeg berget det akkurat, sa Tromsø-hopperen til NRK.

Slet i vinden

Flere av landslagshopperne slet i vinden i nasjonalanlegget onsdag. Regjerende mester Daniel André Tande måtte nøye seg med 123,5 meter og sjetteplass etter første omgang.

Heller ikke i det andre hoppet lyktes Kongsberg-gutten, som endte som nettopp nummer seks.

Anders Fannemel fikk ikke hoppe et eneste renn i OL. Onsdag var han tredjemann etter første omgang i Holmenkollen, men svev nummer to ble for kort til å knipe en medalje. Dermed ble det femteplass på Hornindal-hopperen.

Problemer fikk også OL-kollega Andreas Stjernen. Han var nummer åtte etter første omgang i Holmenkollen, og i annen omgang ble han tatt av vinden. Trønderen landet langt oppe i bakken og raste nedover resultatlistene til 16.-plass.

Kommende helg reiser hopperne til Lahti. Der skal det kjempes om nye verdenscuppoeng.