Gullgutten Johann

SØLVGUTTEN BLE GULLGUTT: Johann André Forfang og Norge tok OL-gull i laghopping mandag!

SØLVGUTTEN BLE GULLGUTT: Johann André Forfang og Norge tok OL-gull i laghopping mandag! Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tromsøs første OL-gull.

DEL

Johann André Forfang (22) ble den første fra Tromsø som ble olympisk mester. Sammen med Daniel André Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson gikk Norge til topps i lagkonkurransen mandag.

Tande sørget for at Norge fikk en god start på første omgang med et hopp på 136 meter – noe som sendte Norge i en klar ledelse.

Andreas Stjernen økte ledelsen til Tyskland etter at landet på 133 meter, det lengste hoppet i gruppe to.

Tapte terreng

Norge ledet med 12,9 poeng før Richard Freitag og Forfang skulle i aksjon i gruppe tre. Freitag landet på 134,5 meter mens Forfang bare maktet 132,5 meter. Men Norge beholdt ledelsen og ledet med 10,7 poeng. Samtidig hoppet Polen seg inn i medaljekampen etter et kjempehopp av Dawid Kubacki på 138,5 meter.

– Jeg gjør det unødvendig spennende fordi jeg sliter litt med sittestillingen, sa Forfang til TV Norge.

De tre beste fra storbakken lørdag, Kamil Stoch, Andreas Wellinger og Robert Johansson, var også de tre siste som var i aksjon i første omgang. Polske Stoch slo til med 139 meter, tyske Wellinger oppnådde 140 meter mens Johansson landet på 137,5 meter.

Dermed var den norske ledelsen redusert til to poeng mens Polen var fem poeng bak Norge halvveis i rennet.

Innfridde

Daniel André Tande var i finaleomgangen nok en gang best i den første gruppen og slo til med 140,5 meter – seks meter lengre enn Tyskland og sju meter lengre enn Polen. Tandes superhopp sendte Norge opp i en ledelse på 15,8 poeng.

Og da Andreas Stjernen nok en gang var best i den andre puljen hadde Norge nesten gullet i lomma. Med ett hopp på 135,5 meter økte Stjernen Norges ledelse til 28,5 poeng. Samtidig byttet Polen og Tyskland plass på resultatlisten.

Johann André Forfang kjente nok presset i den tredje runden etter at Dawid Kubacki (Polen) og Richard Freitag (Tyskland) landet på henholdsvis 135,5 og 134,5 meter.

Forfang leverte ikke noe topphopp. 132 meter sørget for at Norge leder med 22,9 poeng foran den siste omgangen. Det var likevel godt nok til at alt var servert for Robert Johansson.

Og Johansson taklet presset selv om både Wellinger og Stoch hoppet 134,5 meter.

136 meter sendte Norge til himmels og sørget for at Johann André Forfang ble den første fra Tromsø med tittelen olympisk mester. Tyskland tok sølv og Polen bronse.

Nordlys.no kommer tilbake med mer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken