Det var full forvirrig rundt tromsøgutten Johann André Forfangs verdenscupdeltakelse i Engelberg lørdag.

Forfang, som har andre- og tredjeplass fra individuelle verdenscuprenn denne sesongen, falt stygt under prøveomgangen, og slo seg kraftig.

Først ble det meldt at tromsøgutten ville stå over konkurransen. Men da startnummer 45 Kamil Stoch var ferdig, gikk Forfang plutselig opp på bommen.

Han landet på 116 meter, og mistet finaleomgangen med 0,2 poeng. Men overfor TV2 innrømmet Forfang at han ikke burde stilt til start.

– Jeg falt i prøveomgangen og gikk på trynet. Jeg slo kneet og hodet hardt, og lå og fikk behandling helt til startnummer 14 hadde satt utfor. Jeg prøvde å ta noen spensthopp, og det gjorde så vondt at jeg mente det ikke var vits å prøve. Jeg skiftet, og jogget, og prøvde noen spensthopp igjen. Jeg ville prøve og gikk opp, sa Johann André Forfang til TV2.

Han mente han ikke hadde rett fokus til å lykkes, og innrømte at han var redd før han satte utfor bommen.

– Ja, helt klart. Da jeg satt der snådde det tett, og det eneste jeg kunne tenke på var hvordan jeg skulle løse landinga. Det hadde kanskje vært bedre å stå over. Jeg ble reservert og ikke aå aggressiv som jeg skal være i flyginga, og det ble for ubesluttsomt, sa tromsøgutten.