Tromsøgutten Johann André Forfang (22) reiste seg etter fallet, dramatikken og nedturen i Sveits lørdag, og ble nummer fire i verdenscuprennet i Engelberg.

Han startet med et bra hopp i førsteomgangen i søndagens konkurranse i storbakken i Engelberg. Forfang landet på 133,5 meter, og er nummer seks etter første omgang, som beste nordmann.

Hoppet seg opp to plasser

– Det er imponerende måten han har reist seg på etter fallet i går, sa TV2-kommentator Kasper Wikestad på direktesendingen, 7,6 poeng bak ledende Richard Freitag. 

Tromsøgutten ga seg ikke med det. I andre omgang klinket han til med 135,5 meter, omgangens nest-lengste hopp, og tok en suveren ledelse da det gjenstod fem hoppere.

Stefan Kraft, Kamil Stoch og Richard Freitag svarte på Forfangs poengsum, og tromsøhopperen endte som nummer fire.

Det er likevel en stor prestasjon med tanke på det 22-åringen var gjennom lørdag.

Da misset Forfang akkurat finaleomgangen som nummer 31, etter å ha trosset smertene han fikk som følge at et stygt fall i prøveomgangen. Han innrømmet at han ikke burde ha hoppet, og ikke var mental klar for å yte sitt beste.

– Viktig å slå tilbake med en gang

Johann André Forfang (22) innrømmer overfor Nordlys at det var viktig for han å slå tilbake søndag.

– Såklart. Jeg ville prege rennet lørdag, og viste jo i prøveomgangen at jeg ville gjøre det, men landingen gikk ikke helt etter planen, sier Johann André Forfang.

– I det fallet skjer, er det ikke så skummelt. Jeg har gått på snørra et par ganger før, men det er verre å stille om hodet til konkurranse når du vet at det er samme føre, og at det er stor sannsynlighet for at det samme vil skje igjen med måten jeg hopper på. Da kvernet tankene mer om hvordan jeg skulle løse landingen for å holde meg på beina, enn det hopptekniske. Heldigvis var vi heldige med være søndag, sier Forfang.

Han kjente godt til fallet før konkurransen i dag.

– Jeg er ganske forslått, og gikk rundt og haltet på hotellet, og var ikke like rask i vendingene på oppvarmingen. Men det gikk greit, og jeg følte meg pigg og tent. Spesielt andre omgangen var et solid hopp, sier Forfang.

Tidligere denne sesongen har Forfang andre- og tredjeplass individuelt i verdenscupen, i tillegg til seire i lagkonkurranser.

Han er nummer seks sammenlagt i verdenscupen så langt.