Gå til sidens hovedinnhold

Johann Forfang etter sitt andre VM-gull: – Gledesrusen er enorm

Artikkelen er over 3 år gammel

I forkant av lagkonkurransen i skiflyging-VM søndag var Johann André Forfang (22) nervøs og spent. Etter ett hopp skjønte han at gullet var innen rekkevidde.

– Jeg var vanvittig spent, spesielt før det første hoppet. Jeg har hoppet så ustabilt her nede, så jeg klarte ikke å stole helt på egen hopping. Men etter det første hoppet klarte jeg å senke skuldrene, og så at det var overkommelig, sier Johann Forfang på telefon fra Tyskland.

Sammen med Daniel-André Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson sørget Tromsø-gutten for at Norge tok sitt andre strake VM-gull i lagkonkurranse i skiflyging. Og det var en lagseier, er Forfang klar på.

– Vi var gode i dag, hele gjengen. Vi vinner ikke med så mange poeng om ikke alle er med å dra lasset, forklarer 22-åringen.

– Det er utrolig godt, og litt som for to år siden. Du tror liksom ikke at man skulle kjenne på den følelsen igjen, der en etter en leverer såpass bra, og det er sinnssykt artig, beskriver Forfang, og henviser til VM i 2016 – da Forfang ble verdensmester for første gang, da sammen med Anders Fannemel, Daniel-André Tande og Andreas Stjernen.

– Gledesrusen er enorm

Selv om han har ett VM-gull på CV-en fra før, er dagens gull like spesielt som det første.

– Det er en veldig spesiell følelse, det å ta medalje i et mesterskap. Det er jo det man jobber mot når man tar knebøy på treningsstudioet, og når man da klarer å ta ut all treningen og potensialet i en gullmedalje i VM, det er sinnssykt deilig.

– Du føler at alle timene og repetisjonene med knebøy og trening er verdt det, og gledesrusen er enorm. Du vet at den innsatsen og all tiden du har lagt ned er verdt det, og det er utrolig mye glede som skal ut, beskriver den ferske VM-mesteren.

Men tross å være verdensmester to ganger i en alder av 22 år, har Forfang fortsatt nye mål å strekke seg etter.

– Jeg håper på mange gode år fremover. Jeg har ennå ikke tatt noen individuelle medaljer, og det noe jeg vil gjøre før jeg en dag sier meg fornøyd.

– Senke skuldrene

Oppladningen til søndagens konkurranse var av det normale slaget for det norske laget, forteller Tromsø-gutten.

– Vi vet alle sammen hva vi er gode for, så det var en normal oppladning, hvor vi slappet av og forberedte oss. På dager som dette handler det mer om å senke skuldrene, og å kjøre «basic» oppladning.

Og det er mer enn godt nok til et VM-gull.

Kommentarer til denne saken