Få tilgang til alt innhold på Nordlys - 8 uker kun 99,-

Johann André Forfang droppet Asia-tur i sommer. Den slipper han ikke unna foran ski-VM i Lahti.

For hopperne kommer rett fra Japan og Sør-Korea til ski-VM i februar.

– Jeg sto over den Japan-turen for å få litt mer kontinuitet i treningen framfor å reise mye. Jeg hadde stort utbytte av det. Det var helt riktig å prioritere trening foran en lang, slitsom Asia-tur, sier Forfang.

Han var ikke med da landslagssjef Alexander Stöckl tok med seg Norges beste hoppere til Hakuba for tidssonetrening. Forfang tror ikke omstilling av døgnet skal ødelegge for VM-prestasjonene.

– Jeg hadde den turen sist vinter også. Da var jeg syk attpåtil. Det gikk fint, selv om jeg kom fra Sapporo med svineinfluensa. Jeg klarte meg likevel bra i Vikersund (2. plass). Jeg føler at jeg skal klare å takle en slik overgang, spesielt med den erfaringen jeg har, sier TSK-hopperen til NTB.

Han tok sin første verdenscupseier sist sesong og er blant Norges medaljehåp i Lahti.

Som influensa

– Hvordan opplever man tidssoneutfordringene?

– Det er jetlag, som er litt de samme symptomene som å ha influensa. Du blir nedsatt og redusert, sier Forfang.

Med hele åtte pallplasser sist sesongen, er det store forventninger til Tromsø-hopperen.

– Jeg håper jeg kan være der jeg var i fjor og enda litt høyere. Jeg håper å klatre på listene, sier den målbevisste 21-åringen.

– Jeg har et forsprang på meg selv sammenlignet med fjoråret. Da lå jeg operert (bihulene) og stille på denne tiden. Jeg har fått trent bra i hele sommer. Hoppingen er bedre enn noen gang på sommerstid. Jeg er i rute, slår Forfang fast.

I nytt hus

Med 1,3 millioner kroner i innhoppede premiepenger forrige sesong, kunne Forfang investere i bolig på Sverresborg i Trondheim tidligere i år.

– Jeg har kommet på plass. Det var jeg allerede i juni. Jeg trives veldig godt, sier Forfang etter å ha bodd i det nye krypinnet i noen måneder.

– Har flyttingen gått utover hoppingen?

– Nei, det har vært helt smertefritt. Jeg måtte male stua og soverommet, men det var alt som måtte gjøres. Det har ikke vært tidkrevende, og det var heller ikke noe som tok energi fra meg. Det var smooth, sier Forfang.

Verdenscupen åpner i finske Ruka 24. november (kvalifisering).