Misfornøyd Forfang etter kvalik: - Det er fortsatt ikke godt nok

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Raw Air-leder Kamil Stoch hoppet klart lengst med 242 meter, men slo ikke Robert Johansson med mer enn 1,5 poeng i skiflygingskvalifiseringen i Vikersund.

Johann André Forfang la seg inn på 9.-plass etter et hopp på 214 meter. To plasser bak fulgte Daniel-André Tande, som landet på 215 meter..

Etter rennet erkjente Forfang at ting ikke helt klaffer om dagen.

– Det er fortsatt ikke godt nok. Jeg kjenner jeg gir litt etter av trykket i hoppet, og da får jeg ikke den motstanden jeg trenger i oppstarten av bevegelsen. Dermed forsvinner en del energi, sa Forfang til NTB.

– Du virker ikke helt fornøyd om dagen?

– Nei, jeg er ikke det. Jeg føler jeg underpresterer hopp etter hopp. Det tar på å hoppe dårligere enn det man vet man kan. Det er litt kjedelig, men sånn er det.

Fredagens renn var preget av mange korte hopp, men det stoppet ikke Kamil Stoch fra å klinke til med 242 meter. Senere var Andreas Stjernen nærmest da han som sistemann i bakken greide 236 meter.

Johansson hadde det tredje lengste hoppet. Han landet på 232,5 meter under vriene forhold, og dermed endte han som toer i kvalifiseringen. Stoch slo han med bare 1,5 poeng.

I Raw Air-sammendraget leder Stoch med 89,1 poeng ned til Johansson, mens treer Stjernen er bak med 116 poeng. Stjernen ble tredjemann i fredagens kvalifisering og ble slått med 3,9 poeng.

(NTB)

Artikkeltags