Nyttårsaften ble en bra dag for Johann André Forfang. Hopperen fra Tromsø gikk til topps i kvalifiseringen til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen etter et hopp på 140,5 meter. En triumf som sørget for at Forfang kunne bokføre 2000 euro.

I første omgang i selve rennet gikk det ikke like bra for Forfang, som nok en gang var uheldig med forholdene, og oppnådde kun 124 meter. Dermed var Forfang nummer 17.

– Ikke et optimalt skihopp fordi jeg brukte tid på å få kontakt med skiene. Dermed falt jeg fort ned. Under vanskelig forhold er det ikke gunstig, sa Forfang til NRK.

– Et all right hopp. Johann hadde krevende forhold i første del av hoppet med mye bakvind. Det var litt trist, men vi kan ikke gjøre noe med forholdene, sa landslagstrener Alexander Stöckl til kanalen.

I finaleomgangen fikk man nok en gang oppleve et solid hopp (138 meter) av Forfang – på linje med det han gjorde i kvalifiseringen og i finaleomgangen i Oberstdorf der han avanserte hele 18 plasser – fra 25. til 7. plass. Riktignok maktet han ikke å avansere like mange plasser, men en niendeplass er godkjent.

– Et kjempehopp av Forfang. To slike og han er med i sammendraget, mente Stöckl.

– Ikke et makshopp. Det kunne vært bedre, mente Forfang.

Han legger ikke skjul på at han er lei å være uheldig med forholdene.

– Men jeg hopper på et bra nivå. I de siste konkurranene gjelder det å gjøre gode enkelthopp slik at man kan kjempe om pallplass, sa Forfang til NRK.