En gruppe jenter i Ramfjord som er tilknyttet Ramfjord UIL har fått nok av kunstgressbanen på Fagernes, og har foreldre og klubb med seg.

Ida Henriette Johansen, Sofie Haug Bøasæter, Natalie Karoline Fredlund, Stina Marie Adolfsen og Tiril Kristine Karlsen (alle 13) gikk sammen og sendte et brev rett til Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

– Selv har jeg fått akillesproblemer. Jeg får ikke spille fotball lenger på grunn av føttene mine. Mange har sluttet med fotball fordi det er så grusomt å spille her, forteller Natalie.

Nordlys møtte jentene på banen, som definitivt har sett sine beste dager.

Det er hardt, et humpete «månelandskap» på store deler av banen, flenger og rifter – og løse flak man kan snuble i.

– Ødelegger klær

Jentene trekker frem flere negative sider ved banen, der grusbanen fikk kunstgressdekke for rundt ti år siden – som ble hentet fra Skarphallen da man byttet ut der.

– Sko og klær blir ødelagt. Det er svart farge som farger av. Mange av fotballklærne våre er svarte, det går ikke helt bort i vask. sier Natalie og viser ved å gni hånda mot kunstgresset at det farger av.

– Jeg tror vi har Tromsøs dårligste fotballbane. Alle her vil ha ny bane, sier Sofie.

Jentene mener også de mange humpene i banen skaper problemer når det blir kaldt.

– Alt vannet renner ikke bort, så det kan legge seg isdammer, forteller Tiril.

– Hver gang vi spiller, er det noen som sklir eller får vondt. Det er på tide å bytte ut banen nå, legger Natalie til.

– Kunstgresset er også helt nedtrykt over alt. Vi har dugnader, men det blir ikke bedre i det hele tatt, sier jentene.

Hjort: – Tar befaring

De håper nå brevet til Hjort etter hvert vil gi dem en ny bane.

– Vi håper jo det. Jeg har kjempelyst til å spille fotball igjen, sier akillesplagede Natalie.

Jens Johan Hjort har sett brevet fra jentene, og lover å ta saken videre.

– Jeg synes først og fremst det er helt strålende at Tiril, Stina og Ida (de tre som har signert brevet) har tatt seg bryet med å skrive brev til meg. Jeg fikk det på bordet i går (tirsdag), sier ordføreren, og fortsetter:

– Jeg skal ta en befaring på vei til hytta og se hvordan det ser ut, og gjerne sammen med jentene. Det er alltid viktig å være på stedet selv, og å høre på brukerne. Så må jeg basert på det se hvilke muligheter vi som kommune har.

– Dette er etter alt å dømme en bane som er i altfor dårlig forfatning, men jeg må se det først – og så høre med byrådet og se hva vi kan gjøre, sier Jens Johan Hjort til Nordlys.