Gå til sidens hovedinnhold

Slik svarer Erna på Hjort sitt brev

Artikkelen er over 5 år gammel

I et brev sendt til statsminister Erna Solberg skriver tidligere ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, at han er skuffet og sint over den behandlingen fotballspilleren Chuks har mottatt da han ble sendt ut av landet. 

Han stiller også spørsmål ved hvordan asylsøkere blir behandlet i møte med Politiets utlendingsenhet (PU).

Brevet ble publisert på Nordlys onsdag, og har så langt blitt lest av over 100.000 personer.

Les brevet her: - Det er usigelig trist

Nå har Solberg svart Hjort. Det var TV2 som først omtalte Erna Solbergs svar til den tidligere ordføreren.

Hun skriver:

– Tusen takk for fire år som ordfører i Tromsø. Du har vist et formidabelt engasjement for Nord-Norge og for Tromsøs innbyggere.

Hun skriver videre;

 Jeg forstår at du og andre i samfunnet engasjerer dere sterkt i enkeltsaker, det har jeg full forståelse og respekt for. Det vil alltid være vanskelig å ta avskjed med mennesker man har fått en relasjon til, og som av ulike grunner blir tvunget til å bryte opp fra sitt liv her i Norge. Som politikere skal vi alltid ta slike synspunkter på alvor.

Hun kommenterer også Chuks sak hos Politiets utlendingsenhet.

« I denne saken ble avslag på søknad om asyl gitt i 2012. Det er et eksempel på at for å opprettholde respekten for asylinstituttet er det viktig at de som ikke har beskyttelsesbehov overholder plikten de har til å forlate Norge. Dette blir ikke mindre viktig i en tid vi opplever en stor tilstrømning av asylsøkere og hvor mange av de som nå kommer har rett til beskyttelse i Norge» Står det i brevet.

Les mer:

Hjorts avskjedsbrev til Erna: – En adferd vi ikke kan være bekjent i demokratiet Norge

Vil hente «Chuks» til Sverige

Kommentarer til denne saken