Jens Johan Hjort trekker seg som ordførerkandidat i Tromsø Høyre.

Utspillet slo ned som en bombe under Høyres nominasjonsmøte i Tromsø lørdag kveld.

Hjort, som sto på førsteplass på lista, foreslo finansbyråd Anne-Berit Figenschau som ny toppkandidat, med seg selv på andreplass på lista.

Han ønsket dermed å sette inn Figenschau på førsteplass på lista i stedet for seg selv, og å gå til kampvotering mot Øyvind Hilmarsen om andreplassen på lista.

Forsøket gikk imidlertid galt: Jens Johan Hjort "vant" voteringen mot Figenschau om førsteplassen. I forkant hadde han gjort det klart at han ville trekke seg dersom han vant voteringen. Dermed er både Hjort og Figenschau ute av listen.

Les mer: Hilmarsen: - Man blir jo sjokkert når man får en slik beskjed

Hilmarsen: - Synd

Jens Johan Hjort sier i et intervju med Nordlys at han bestemte seg for dette fredag kveld.

- Dette var en avgjørelse jeg tok i går kveld. Jeg gjorde opp status for hva som ville være best for Tromsø Høyre og Tromsø kommune, og personlig mener jeg det er Anne Berit på topp, meg som andrekandidat og Øyvind på tredje.

LES HELE INTERVJUET HER: Hjort: - Jeg forstår at dette sjokkerer

- Jeg synes det er svært synd at han trakk seg. Jeg synes at Jens Johan Hjort har vært veldig god som ordfører, sier Øyvind Hilmarsen i et intervju med NordlysTV.

Ifølge NRK ble det på møtet avstemning om Hjort sitt forslag, men det fikk ikke flertall. Dermed trekker både Jens Johan Hjort og Anne Berit Figenschou seg fra valglisten til Tromsø Høyre, skriver NRK.

Kuppforsøk

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen tolker det dramatiske nominasjonsmøtet som forsøk på et kupp, men som mislyktes, skriver NRK.

Nå er både Hjort og Figenschau ute av valglista til Tromsø Høyre.

Øyvind Hilmarsen er nå valgt som byrådslederkandidat på nominasjonsmøtet, mens Høyre har utsatt spørsmålet om hvem som skal være partiets nye ordførerkandidat.

Utdanningsbyråd Anna Amdal Fyhn er valgt som tredjekandidat.