Gå til sidens hovedinnhold

På vei ned bakkene til jobb, smalt Jens Ingvald i bakken: - Det gjorde helt sykt vondt

Artikkelen er over 3 år gammel

Jens Ingvald Olsen slapp unna uten alvorlige skader da han veltet på sykkel onsdag

Forholdene i Tromsø er alt annet enn trafikkvennlige nå om dagen. Islagte veier, lave temperaturer og tørr luft er selve oppskriften på dårlige veier, som kan by på problemer for enhver trafikant.  

En som nylig fikk oppleve disse forholdene på sitt verste, var tidligere ordførerkandidat Jens Ingvald Olsen, som veltet på sykkel onsdag. Olsen meldte først om uhellet på sin facebookside.

- Jeg satt på sykkelen på vei til jobb i morges, slik jeg har gjort i 10 år nå. I bakken rett ovenfor Nordlys er det en del grus og sand oppå hard is, som nærmest fungerer som kulelager. Jeg bremset litt for hardt, og sykkelen skrenset. Forhjulet forsvant foran meg, og jeg gikk i bakken med skuldra først. Hodet fikk seg en trøkk også, men jeg bruker hjelm, så det var ikke like ille. Skuldra ble slått ut av ledd, noe som gjorde helt sykt vondt, sier Olsen.

- Jeg har vært på UNN, hvor de klarte å dra den på plass. Jeg er hjemme igjen allerede, og er nok tilbake på jobb i morgen. Det er ikke behov for noen sykemelding, men jeg må nok gå med fatle i en stund fremover.

Fryktet kragebeinsbrudd

Olsen fryktet først at kragebeinet, som ofte i stor grad er svært utsatt under slike ulykker, skulle være brekt, men dette var heldigvis ikke tilfellet.

På spørsmål om han tror han vil være tilbake på sykkelen denne vinteren, svarer han:

- Ja, jeg har som sagt syklet til jobb i 10 år, også på vinteren, og dette er første gang jeg har veltet. Føret i disse dager er ganske ekstremt, det er flere veier, spesielt sykkelveier, som fortsatt er islagt. Det ligger ofte strøsand oppå isen igjen, som ved disse tørre forholdene ikke får festet seg til isen, og dermed gjør veiene glattere. Det virker mot sin hensikt.

- Unner ingen å få så vondt

Olsen mener man bør vurdere å salte veiene.

- Min anbefaling er at det bør vurderes å strø salt i en del bakker for å få bort isen. Jeg mener fortsatt at det er tryggere å sykle enn å gå ved disse forholdene. Nå ser det ut til at vi vil få en del tørre og kalde dager fremover, så saltstrøing vil hjelpe mye, både for syklister og forgjengere. Jeg har sett mange fotgjengere som har hatt store problemer i bakkene på morgenen, og må gå i snøskavlene for å unngå å gli, sier Olsen.

- Jeg unner ikke noen å få så vondt som jeg fikk i dag, så jeg håper man gjør noe med det.

 

Kommentarer til denne saken