Slik så det ut på Jekta under "Black Friday"

BLE VENNER: Charlotte Ally Hansen og Maja Birkelund kjente ikke hverandre fra før. De bare satte seg ned og spiste frokost ved siden av hverandre, og ble venner.

BLE VENNER: Charlotte Ally Hansen og Maja Birkelund kjente ikke hverandre fra før. De bare satte seg ned og spiste frokost ved siden av hverandre, og ble venner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Køene var kjempelange, og boller og bagetter gikk unna i et forykende tempo på frokostserveringen på Jekta storsenter.

DEL

Til og med senterleder Laila Myrvang sto i frokostserveringen i vrimlearealet på kjøpesenteret. Hun forteller at mesteparten av matlagret gikk med. Det vil si 700 boller, 1200 bagetter, 100 liter kaffe, 500 yoghurter, over 1000 juicepakker, 500 pakker med knekkebrød, 1000 flasker vann, 600 pakker knaskegulrøtter, 8 kasser mandariner og kasser bananer.

- Det er veldig kjekt å få gratis frokost på kjøpesenteret, sier Charlotte Ally Hansen og Maja Birkelund som satt ved siden av hverandre på en benk på jekta og spiste frokost.

Begge var ute for å handle litt julegaver.

- Vi kjente ikke hverandre fra før. Vi bare satte oss ned her for å spise frokost og begynte å prate sammen. Og så ble vi venner, sier de to.

Charlotte hadde skrevet liste over hvem hun måtte kjøpe gaver til, men ikke nødvendigvis hva hun skulle kjøpe til alle mottakerne. Maja hadde også kjøpt mye garn til seg selv.

- Jeg er glad i å strikke, sier Maja Birkelund.

29.000 besøkende i fjor

- Frokosten i år var enda mer besøkt enn i fjor, sier senterleder Laila Myrvang.

FROKOSTKØ: Veldigf mange valgte å ta frokosten på Jekta fredag.

FROKOSTKØ: Veldigf mange valgte å ta frokosten på Jekta fredag. Foto:

Hvor mange som var på kjøpesenteret, og hvor stor omsetning det har vært på årets Black Friday, vet hun ikke ennå. De endelige tallene får hun først over helga.

Telleapparatene på inngangsdørene viste i fjor at 29.000 personer var innom kjøpesenteret på Black Friday De handlet for til sammen 19 millioner kroner på den dagen. Det er godt over dobbelt så mye som på en vanlig fredag.

- Black Friday er en veldig viktig dag for handelsstanden. Vi er veldig spent på tallene i år i og med at vi har fire timer lengre åpningstid i år, sier Laila Myrvang.

I år åpnet kjøpesenteret allerede klokka 08.00. Det var allerede da veldig mye folk i og med at noen av tilbudene var begrenset i tid eller så langt lagret rakk.

En av de butikkene som hadde aller lengst kø da Nordlys var innom kjøpesenteret ved 10-tiden, var Sport Outlet. Køen for å betale i kassa, strakk seg helt ut gjennom døra.

FREMST I KØEN: Ruth Selseth blir ekspedert i kassa på Sport Outlet av Erik Larsen.

FREMST I KØEN: Ruth Selseth blir ekspedert i kassa på Sport Outlet av Erik Larsen. Foto:

- Jeg har kjøpt skibukser til barna. Det er forbruksvare på denne årstida, forteller Ruth Selseth som sto fremst i køen da Nordlys var innom.

Alle butikkene, bortsett fra én av dem, hadde gode tilbud. På Vinmonpolet var det ingen tilbud, men det var massevis av kunder der også tidlig på formiddagen.

Ingen tilbud på Vinmonopolet, men likevel mye folk på morrahandling.

Ingen tilbud på Vinmonopolet, men likevel mye folk på morrahandling. Foto:

Artikkeltags