Jekta Storsenter har nådd «magisk grense»: - Noe vi har jobbet mot i flere år

BRØT BARRIERE: Senterleder Laila Myrvang og Jekta Storsenter brøt den magiske grensen på to milliarder i omsetning i 2019.

BRØT BARRIERE: Senterleder Laila Myrvang og Jekta Storsenter brøt den magiske grensen på to milliarder i omsetning i 2019. Foto:

Jekta Storsenter er i vekst og særlig én bransje gjør det svært bra.

DEL

Jekta Storsenter hadde en omsetningsøkning på 1,1 prosent i 2019 , det tilsvarer 22 millioner kroner.

- Totalt hadde Jekta Storsenter en omsetning på to milliarder kroner i 2019. Det betyr at vi har nådd den magiske grensen på to milliard. Dette er noe vi har jobbet mot i flere år, så nå er vi fornøyd med å ha fått den økningen vi trengte for å nå målet, opplyser senterleder Laila Myrvang.

Spesialbutikkene er vinneren

Det var spesialbutikkene som gjorde det aller best på senteret i fjor.

- Den bransjen som ble vinner i fjor var spesialbutikkene, særlig innenfor elektronikkbransjen. Servering og tjenesteyting er også en bransje som viser fin vekst, sier hun.

Og det til tross for at flere store Jekta-aktører hatt stengt over perioder som følge av oppussing og større ombygginger.

- OBS dagligvare var under ombygging i flere måneder, og det merket vi godt over hele senteret. Kjøkkenkjedene Kitchn og Tilbords har omlokalisert og vært stengt i perioder. Til tross for dette har vi opplevd en vekst, så vi er godt fornøyd med året i sin helhet, sier hun.

Flere drar på kjøpesenter, færre handler

Den årlige kjøpesenterindeksen for 2019 viser at landets sentre hadde en økning på 1,3 prosent fra året før.

Dette tallet er det i stor grad serveringsstedene som står for med sin økning på 2,3 prosent, da de øvrige butikkene hadde en nedgang i omsetning tilsvarende 2,6 prosent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken