- Jeg vil at Tromsø skal være en skeiv by

FEIRET VEDTAK: Byråd Ragni Løkholm Ramberg (i midten) gratulerte fungerende leder i FRI, Aase Kristine Aasen Lundberg, med at Tromsø nå får en ny handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold.

FEIRET VEDTAK: Byråd Ragni Løkholm Ramberg (i midten) gratulerte fungerende leder i FRI, Aase Kristine Aasen Lundberg, med at Tromsø nå får en ny handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lager handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold.

DEL

Kommunestyret i tromsø gikk onsdag inn for at byen skal få en ny handlingsplan mot diskriminering av homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Det ligger an til at den nye planen skal kalles handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Trenger plan

- Jeg vil at Tromsø skal være en skjeiv by. Ikke dermed sagt at alle skal være homofile, bifile eller heterofile for den saks skyld. Men at det ikke skal bety noe hva du er. Vi er ikke der i dag, og derfor trenger vi en slik plan, mente Ingrid Marie Kielland (SV).

Det var Aps gruppeleder Jarle Heitmann som la fram forslaget om planen på vegne av Ap, SV og Rødt. Bakgrunnen for interpellasjonen var blant annet studier som viser at unge i disse gruppene fortsatt opplever utfordringer med å få aksept for egen kjønnsidentitet.

Les også: - Jeg ble sjokkert da jeg hørte at homo var et skjellsord helt ned i barnehagen

- Nederst i en skuff

Forslaget fikk bred støtte i kommunestyret. Men Frp ville ikke ha en ny handlingsplan.

- Jeg stiller meg i første rekke blant dem som ønsker at alle skal ha det godt i Tromsø, og jeg har sjelden vært så enig med Ingrid Marie Kielland. Men vi har så mange planer i denne byen som bare havner nederst i en skuff, sa Frps gruppeleder Anni Skogmann.

Heitmann reagerte på denne argumentasjonen.

- Når vi setter dette på dagsordenen, så er det jo fordi vi skal følge det opp videre, fastslår Heitmann.

Feiret vedtak

Flere representangter for FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold - var til stede i kommunestyret under saksbehandlingen. De feiret vedtaket.

- Vi er kjempefornøyde. Nå trenger vi overordnet jobbing med innholdet i planen, sier fungerende leder for FRI, Aase Kristine Aasen Lundberg.

Byråd Ragni Løkholm Ramberg fastslår at handlingsplanen nå skal inn i byrådets planstrategi.

- Og noe av det viktigste vi skal jobbe med er bevisstgjøring av dem som jobber med barn og unge.