Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fikk helt sjokk da jeg så hvor Macbooken var blitt slått på

Artikkelen er over 6 år gammel

En søndag i oktober reiste Robin Martinsen Iversen hjem til Tromsø etter å ha vært en tur i Oslo. Da han kom hjem oppdaget han at han hadde glemt sin Macbook i taxien på vei hjem fra flyplassen.

Glemt igjen i taxien

- Jeg hadde selvfølgelig ikke tatt vare på regningen hvor det står hvilken taxi jeg reiste med. Så jeg ringte taxi-selskapet som sendte ut en generell etterlysning til alle bilene. Men jeg hørte aldri noe mer fra dem, forteller Martinsen Iversen.

Han dro også på hittegodskontoret i Tromsø for å se om den var kommet dit, og han politianmeldte det.

Før han mistet Macbooken hadde han innstallert appen "Find my iPhone", som funker på både lesebrett, mobil og andre apple-produkter.

- Jeg aktiverte den og satt veldig ivrig og fulgte med om det skjedde noe de første ukene. Jeg var veldig spent på om noen i Tromsø kom til å slå på Macbooken, for da ville jeg se det med en gang, forteller han.

Men ukene gikk uten at Martinsen Iversen hørte noe.

Tikket inn melding i natt

Så klokken 01.30 natt til i dag, cirka fire måneder etter at han glemte igjen Macbooken i taxien, tikket det plutselig inn en melding på mobilen hans.

- Jeg var dødsivrig og logget meg på. Jeg fikk helt sjokk når da jeg så hvor Macbooken var blitt slått på. I selveste Kabul i Afghanistan, forteller Martinsen Iversen.

- Jeg kan se nøyaktig gateadresse hvor den befinner seg. Det er noen hundre meter fra museumet i Kabul.

- Jeg har jo mine teorier om at den enten er solgt illegalt eller at den er tatt med av noen som tjenestegjør der, sier han.

Etterlyser tips

Han la i dag ut et innlegg på Facebook hvor han etterlyste tips i saken.

- Jeg syner jo at det er ganske oppsiktsvekkende at den plutselig dukker opp i Kabul, samtidig som det jo er litt morsomt. Men for alt man vet kan det jo være noen som leser det som vet noe om det, sier Martinsen Iversen.

Han ber om tips i saken.

- Jeg har egentlig ingen forhåpninger om å få den igjen, men det er jo verdt forsøket, sier Martinsen Iversen.

- Men når den nå først er i Kabul så håper jeg at den har havnet hos en familie som er fattige og trenger det.

Kommentarer til denne saken