Gå til sidens hovedinnhold

«Skal man først være naken med noen, så må jo Finn Arve være en fantastisk fyr å være naken med!»

Artikkelen er over 6 år gammel

– Et drømmefeelgoodmusikalprosjekt!

Sier teatersjef Nina Wester som endelig får realisert drømmen om å sette opp suksessmusikalen «I blanke messingen». Hun har nemlig hatt den øverst på ønskelista siden hun ble teatersjef.
 

Hjertevarm og morsom

– Jeg så den første gang på kino i Namsos i 1997 i den britiske komedien «The full monty». Etter det har jeg sett den kanskje tjue ganger. Den er så utrolig morsom, hjertevarm og er en sånn fantastisk historie. Da jeg ble teatersjef her var det faktisk det første jeg skrev på lista mi, sier Wester og fortsetter:
– Både fordi det er en fantastisk historie, men også fordi den har noe med Nord-Norge å gjøre, synes jeg. Her har man kanskje mer enn i andre lokalsamfunn opplevd at fiskebruket har blitt nedlagt og man står der plutselig uten arbeid og hva gjør man da? Jeg vet ikke om noen har startet strippeklubb i Nord-Norge opp gjennom, men det skal i hvert fall vi gjøre på Scene Vest 5. november.

Kaster klærne

To av dem som skal kaste klærne der er tromsøsjarmørene Finn Arve Sørbøe (Jerry) og Jardar Johansen (Dave). De har to av hovedrollene i et stort ensemble som forteller den nakne sannheten om hvordan seks arbeidsløse stålarbeiderne kommer seg ut av NAV-gjørma ved å kaste klærne – foran horder av hylende kvinnfolk. Ideen får Gary «Gaz» etter å ha sett en plakat for et strippeshow med Chippendales. Han trommer sammen arbeidskamerater og tenker «kan de, så kan vi». Ingen av arbeiderne har kroppene til de kjente stripperne, men de har bøttevis med sjarm. Dessuten, «Gaz» har sett hva de overbegeistrede kvinnene betaler i tips til stripperne; en femtilapp fra hver av damene blir massevis av penger til sammen.
– Jeg håper det ikke kommer ut at en 50-åring som ikke kan synge har fått rollen til en 36-åring som kan synge, fleiper Finn Arve Sørbøe som både har sett filmen og lest det norske manuset.

Å takke ja til alt

– Man blir jo veldig glad i han i filmen og man forstår hans desperasjon. Jeg har aldri vært inne på tanken å begynne med stripping, men som frilans skuespiller husker jeg at de første årene takket man jo ja til absolutt alt ... Og jeg husker ei julebordsunderholdning på Pasific på nyttårsaften klokka halv tolv. Og det er litt i samme kategori av ting du ikke burde gjøre, for det var kun penger som trakk, humrer Sørbøe.
Jardar Johansen er veldig glad for å være tilbake på Hålogaland Teaters scene.
– Det er enda forholdsvis relativt nytt for meg å være på teater, men etter å ha vært her og gjort «Les Miserables» er jeg veldig happy over å være tilbake. Jeg skal synge her også, men det er en skuespillers musikal, så jeg ser fram til det med skrekkblanda fryd.
– Hva tenker du om å spille sammen med Finn Arve Sørbøe og være naken sammen med han?
(Høy latter)
– Skal man først være naken med noen, så må jo Finn Arve være en fantastisk fyr å være naken med! Finn Arve er en superhelt og det gir meg litt ro, for da er i hvert fall humoren godt ivaretatt!

Kommentarer til denne saken