En person skadet i isbjørnangrep

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Et tsjekkisk turfølge er angrepet av isbjørn ved Fredheim på Svalbard, og en person er skadd. Bjørnen er skutt, melder Svalbardposten.

Sysselmannen på Svalbard ble varslet om episoden klokken 06.20 torsdag morgen.

- En person er blitt skadet som følge av konfrontasjon med en isbjørn. Personen som kom til skade er hentet tilbake til Longyearbyen i helikopter. Det dreier seg ikke om livstruende skader, kun mindre skader, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen til Nordlys.

En person frostskadet

En annen person i turfølget på ble også fraktet tilbake med frostskader. Det hadde imidlertid ingen med isbjørnepisoden å gjøre.

Mannen som ble angrepet av bjørnen, pådro seg skader i blant annet ansiktet og armen. Han var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus.

Ifølge Sysselmannen på Svalbard fikk en av de andre i turfølget skadeskutt bjørnen med en revolver slik at den trakk seg unna. Sysselmannen rykket ut i helikopter og fulgte blodsporene ned til sjøkanten der isbjørnen ble observert svømmende i Tempelfjorden.

Bjørnen ble deretter avlivet.

Angrepet skjedde i en teltleir turfølget hadde slått opp i forbindelse med snøskuter- og skitur på Svalbard.

Venter mange tilreisende

Fredheim er et populært utfartsmål fem-seks mil nordøst for Longyearbyen. I forbindelse med solformørkelsen fredag er det også ventet mange tilreisende til Svalbard.

Allerede for to måneder siden la Sysselmannen ut praktisk informasjon til de tilreisende, skriver NTB. Der er isbjørnfare et viktig moment og personer som ønsker å forlate bebyggelsen «må ha tilstrekkelig isbjørnbeskyttelse».

I august 2011 ble 17 år gamle Horatio Chapple fra England drept i det foreløpig siste dødelige isbjørnangrepet på Svalbard.

Artikkeltags