Du vil ikke tro hva som skjer mens Sigfred filmer isbjørnen som kommer luskende

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det var julaften så langt tilbake som i 1974, at Sigfred Sørensen og hans kolleger ved Svea-gruva på Svalbard satt på trappa og slappet av. Plutselig kom en hvit bamse gående mot Sigfred.

– Jeg dro opp mitt Super-8 videokamera og begynte å filme isbjørnen der han kom luskende. Han hadde vandret rundt oss et par dager, og var rolig og fin hele tida, sier Sigfred.

Se videoen lenger ned i denne saken.

Rolig fram

Plutselig gikk døra opp på brakka hvor arbeiderne hadde tilholdssted den gang. Det var kameraten Per som kom ut døra. Han nappet til seg en kotelett som lå utenfor døra, og gikk rett bort til isbjørnen og matet den rett fra hånda.

– Så gikk han bare rolig tilbake som om ingenting hadde skjedd. Jeg satt fortsatt og filmet, mens bamsen trakk seg rolig tilbake.

– Ingen drapsmaskin

Sørensen forteller at han selv var rolig hele tida, og følte ingen frykt da isbjørnen bare sto fire-fem meter fra han.

– Isbjørnen er jo ingen drapsmaskin som lusker rundt og jakter folk. Likevel skal man ha stor respekt for den. Man ser fort om bjørnen er rolig, og man må selv forholde seg helt rolig, sier han.

Videoen er aldri før vist fram i nyere tid. Rett etter at hendelsen skjedde, ble den vist på storskjerm i Svea-gruva. Nå har imidlertid Sigfred Sørensen meldt seg inn på Facebook, og har delt videoen der.,

Nordlys forsøkte også å få en kommentar av hovedpersonen selv, men har ikke fått svar. Vi velger derfor bare å omtale han med fornavn.
 


(Video av Sigfred Sørensen)

Artikkeltags