Mannen skjøt isbjørn med en feil - nå har han fått en klekkelig bot

DØDE: Isbjørnbinna hadde en unge. Det ble avgjort at den skulle avlives etter at moren døde. Den ville ikke klart seg på egenhånd.

DØDE: Isbjørnbinna hadde en unge. Det ble avgjort at den skulle avlives etter at moren døde. Den ville ikke klart seg på egenhånd. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Bestill Nordlys+ og få tilgang til alt innhold.

Den 13. juni i år skjøt en fangstmann ved fangsthytta i Austfjord på Svalbard en isbjørnbinne som kom nær hytta. Senere forklarete mannen at han egentlig bare skulle skremme binna med å avfyre et skudd med gummikule. Det var imidlertid ikke en gummikule i våpenet, men en haglpatron.

Binna hadde en liten isbjørnunge og det ble avgjort å avlive den ettersom den ikke vil klare seg uten moren.

Hendelse har de siste ukene vært etterforsket og nå har statsadvokaten i Troms vurdert at fangstmannen handlet uaktsomt. Han er ilagt et forelegg på 20.000 kroner.

– Håndteringen av situasjonen har blitt vurdert som uaktsom. Han ladet våpenet med ulik ammunisjon. På det tidspunktet han skulle skyte, husket han ikke lenger rekkefølgen. Det han mente skulle være et skudd med gummikule, var i stedet en skarp ladning, sier assisterende sysselmann Berit Sagfossen til Svalbardposten, som omtalte saken først.

Det var to fangstmenn ved fangststasjonen. Bare mannen som avfyrte skuddet ble tiltalt.

Ifølge NRK er den tiltalte informert om boten, og har godtatt den. 

Se også: Fangstfolk skulle skremme isbjørnen - endte opp med å drepe den

Artikkeltags