Gå til sidens hovedinnhold

Anestesisykepleier Lisbeth tok VM-gull i vintersvømming: - Dette er en annen form for bedøvelse

Artikkelen er over 3 år gammel

Lisbeth Maurstad og ektemannen Bjørn Gundersen fra Tromsø vant henholdsvis gull og bronse på første konkurransedag under VM i vintersvømming i Tallinn.

- Det var veldig morsomt, det, sier Maurstad, til daglig anestesisykepleier ved dagkirurgen på UNN.

- Dette er en annen form for bedøvelse, kan du si. Det var 10 kuldegrader, litt vind og veldig ubehagelig med det samme. Adrenalinet var på topp, ler 55-åringen, like etter medaljeutdelingen tirsdag kveld.

Gullet ble tatt i 25 meter butterfly, favorittøvelsen til den tidligere konkurransesvømmeren og NM-vinneren.

Tid: 17.92.

Temperatur i vannet: Én varmegrad.

Mannen tok bronse

 - Det er ekstra artig å gjøre det godt på butterfly. Men det er annerledes her. Man har ikke startstup, og det er ikke lov å dykke under vann. Sett i lys av det, er jeg veldig fornøyd med tida, sier Maurstad til Nordlys.

Ektemannen Bjørn Gundersen tok bronse i sin klasse, også det på butterfly. Broren hans, Per-Christian Gundersen, kom på plassen bak.

I alt 1350 isbadere og vintersvømmere fra i alt 40 land deltar i VM i Estland denne uken. 17 av dem er fra Tromsø, alle medlemmer i badeforeningen «Ishud».

(Saken fortsetter under bildet)

To VM-sølv

Maurstad har to VM-sølv i bryst fra tidligere mesterskap, i Russland og Latvia. Det er første gang 25 meter butterfly står på programmet.

- Alle medaljesvømmerne har vært konkurransesvømmere før. Det er et veldig høyt nivå på enkelte av deltakere. En av de unge svømte på 12.42 i butterfly. Det er virkelig verdensklasse, sier 55-åringen, som har svømt for både Bardufoss, Åsnes, Flisa, Hamar og Elverum.

Maurstad skal delta i alt fem øvelser frem til siste dag, lørdag. I tillegg skal hun svømme stafett.

- Blir det flere medaljer?

- Det vet jeg ikke, det skal svømmes først. Man gjør sitt beste. Men, jeg har vært konkurransesvømmer, og vil fortsatt gjøre det bra.

Kommentarer til denne saken