Tre engelske toppklubber ønsker å signere TILs stortalent Isak Hansen-Aarøen til sine akademi. 13-åringen har vært på besøk hos Liverpool FC og Manchester United før jul, og skal i mars på besøk til Everton.

Deretter ventes det at unggutten tar et valg for sin fotballfremtid.

Alle de tre engelske storklubbene ønsker å hente tromsøgutten, og onsdag skal TILs ledelse, med sportssjef Svein-Morten Johansen, styreleder i TIL Holding Per Aronsen og trener Simo Valakari, reise til Liverpool for samtaler og forhandlinger med Liverpool FC om en intensjonsavtale for 13-åringen.

Det skrev iTromsø tirsdag.

Hansen-Aarøen kan ikke skrive under en avtale før han blir 16 år, men har anledning til å skrive under en prekontrakt, som gjør at han kan reise over på et seks uker langt treningsopphold en gang i året, frem til han fyller 16 år.

– Det er tre ting som er viktig. Det første er at vi har en sjanse til å få en gutt fra Tromsø til en av verdens største fotballklubber. Det andre er fra klubbens side at det blir en avtale som ivaretar våre interesser. Vi vet litt fra før hva som har vært i lignende avtaler. Det tredje er at dette gir oss en mulighet til å få en relasjon til en slik type klubb. Det er noe vi lenge har traktet etter, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Nordlys vet at Liverpool selv har reist opp til Tromsø tidligere i vinter for å se på treningshverdagen til 13-åringen hjemme i Tromsø, og hatt møter med TIL. TILs sportslige ledelse er imponert over grundigheten og viljen den engelske storklubben viser for å sikre seg Hansen-Aarøen.

TIL skal gjennom møtene med Liverpool se på muligheten for et samarbeid med den engelske storklubben, om 13-åringen velger å skrive en intensjonsavtale med dem. 

Nordlys er også kjent med at Liverpool også skal være villig til å strekke seg langt økonomisk for å sikre seg signaturen til TIL-talentet, som kan bety millioninntekt for TIL med en avtale.