Gå til sidens hovedinnhold

Isák spiller på Nordlysfestivalen

Nytt slipp fra Nordlysfestivalen i dag.

Nordlysfestivalen fortsetter med sine delslipp, og andre bolk med artister som skal spille på neste års festival, kom i dag, mandag.

Øverst på lista, som en av årets headlinere, er det populære bandet Isák, med karismatiske Elle Marie Hætta Isaksen i front. Isák får æren av å avslutte hele sulamitten, med en konsert på Scene Vest på HT lørdag kveld. Om Isák skriver festivalen «ISÁK er en av de nyeste etablerte stjernene på den nordnorske artisthimmelen. Hun gjorde seg nasjonalkjent da hun tolket Mari Boines «Elle» under Spellemanprisen i 2018. Samme året vant hun NRKs «Stjernekamp» og debuterte med albumet «Ealán» året etter.»

Opera

Festivalen avslører med delslipp nummer to at de også vil ta i bruk en helt ny scene, Mack-stuene. Her vil det bli gjennomført to konserter: «Velkommen inn i stua til Ludwig Mack, hvor du kan nyte vakker musikk fremført av noen av våre fantastiske lærere ved byens musikkonservatorium. Et besøk hjemme hos Ludwig er som en reise tilbake i tid. Her kan du slappe av i godsofaen med en kopp kaffe eller te, eller kanskje en prosecco, mens toner fra klaver, fiolin, fløyte og bratsj fyller rommet.»

Av andre slipp er operaen «Telefonen» fra 1947 verdt å merke seg. Under Nordlysfestivalen kan du oppleve verket oversatt til nordnorsk av Ragnar Olsen. Regissør Katrine Maria Eponime Strøm har med seg sangerne Wenche Maria Jentoft og Harald Bakkeby Moe i sin versjon av stykket. «Temaet er kommunikasjon. Kort fortalt; Ben kommer på besøk til Lisa. Han ønsker å spørre henne om noe, men blir hele tida avbrutt av at Lisas telefon ringer. Først når han selv ringer henne, får han hennes oppmerksomhet.»

Unge talenter

Det vil som vanlig bli en UngSy-konsert, samt konserten med Kommende stjerner, som er en presentasjon av talenter fra Musikklinja på Kongsbakken.

Ad Astra er i samme gate: unge talenter. Kulturskolens dansere får bryne seg på en annerledes forestilling. «På årets fordypningsforestilling med dansere fra Kulturskolen, får publikum en ny og spennende vri under årets Nordlysfestival. Kulturskolen utfordrer danserne med å jobbe på en ny arena med flere kreative utgangspunkter. På plan 3 i Veitasenteret tar vi utgangspunkt i «site» spesifikke oppgaver, hvor både publikum og dansere forflytter seg i lokalet og utfordrer både seg selv som utøvende og deltakende.»

Kommentarer til denne saken