Kunne du tenke deg en av Apples nye iPhone 6S-telefoner før den norske lanseringen? Nå har den norske nettbutikken ProShop importert noen telefoner, og lagt dem ut for salg.

Prisen? «Bare» 9 999 kroner. Det koster å være kar, i alle fall hvis man har dårlig tålmodighet.

Saken ble først publisert av Tek.no.

Om du vil ha 64 GB-modellen i stedet for 16 GB-utgaven, er prisen fra samme butikk 10 999 kroner. For 128 GB-modellen eller 64 GB-utgaven av iPhone 6S+ må du slenge på nok en tusenlapp.

Sistnevnte er Apples tyngste telefon noensinne, så du får i alle fall noe håndfast for pengene.

Neppe så lenge til Norgeslanseringen

Dette er ikke første gangen nettbutikker som ProShop importerer nye produkter fra USA, og lanserer dem til skyhøye priser her til lands. Og så lenge det er et marked, vil de vel fortsette å gjøre det.

Om du synes 9 999 kroner er litt i overkant mye å betale for en ny telefon, selv en fra Apple, så kan du krysse fingrene for at ryktet om en lansering den 2. oktober holder stikk.

Hva den normale, norske utsalgsprisen blir, vet vi fortsatt ikke. I USA koster telefonen like mye som forrige modell gjorde. Den er jo heller ikke direkte billig her til lands.

Vi testet iPhone 6S i forbindelse med den offisielle produktlanseringen tidligere denne måneden, og vår mann i San Francisco likte godt det han fikk se.

Telefonen skilter med en ny type berøringsskjerm som registrerer hvor hardt du trykker og blant annet lar deg titte «bak» ting på skjermen. I tillegg har den kraftig innmat som gjør at spill med avansert 3D-grafikk yter bedre enn før.