Prisantydningen var satt til 3,49 millioner kroner for det 95 kvadratmeter store rekkehuset i Doktordalen i Tromsø. Men til tross for stor interesse var salgssummen aldri i nærheten av ønsket.

Nylig ble boligen solgt for 2,7 millioner kroner. Det er 1,15 millioner kroner mindre enn det boligen forrige gang ble omsatt for. Et par kjøpte boligen for 3,85 millioner kroner i 2019.

– Selger er fornøyd. Vi landet under prisantydning, men det var det markedet var villig til å gi, sier eiendomsmegler i DNB, Kristian Ytreberg.

– Det var mange som var interessert og mange som tok kontakt i forkant av visning, men de falt fra da de hadde satt seg inn i prospektet.

Full av feil

Rekkehusene i Doktordalen på Tromsøya har helt siden byggeåret i 2007 nytt stor oppmerksomhet. Boligene var blant landets første passivhus, tegnet av arkitektkontoret Steinsvik.

Men det som en gang var et banebrytende konsept har ikke tålt de 15 årene siden bygging godt. Da et av rekkehusene nylig ble lagt ut for salg, var advarslene uvanlig mange. Takstmannens tilstandsrapport avdekket 30 store eller alvorlige avvik ved boligen.

Avvikene omfatter både vann- og fuktskader, feil på fasader, vindu, tak og tekniske installasjoner.

– Prisen gjenspeiler det, sier megler Ytreberg.

Samtidig endrer ikke tilstanden noe ved måten megleren jobber på.

– For min del er det ikke spesielt. Jeg går inn med samme tanke som ved andre salg, å få en så god pris som mulig.

– Velbalansert marked

Boligsalget i Doktordalen er vanskelig å se i en større sammenheng, mener eiendomsmegler Ytregberg. Husets mange avvik gjør også salget til et avvik fra normalen. Men interessen kan man lese noe ut av.

– Det er mange som er på jakt etter boliger i mellomsjiktet, fra tre til seks millioner. Her har man veldig mange kjøpere, noe som gjenspeiles i hvor mange som møter opp på visninger, sier eiendomsmegleren til Nordlys.

For øvrig mener Ytreberg at boligmarkedet i Tromsø er det han kaller velbalansert.

– Det er sjeldnere og sjeldnere vi ser at boliger går langt over takst. Boligene har stort sett gått rundt prisantydning i det siste.