Gå til sidens hovedinnhold

Innstiller drift av sentrumskafé: - Styrer mot et betydelig underskudd

Artikkelen er over 2 år gammel

Styret i Ressurs (tidligere Tromsprodukt) har besluttet å innstille driften av Globus kafé i Storgata. Det forteller de i en pressemelding tirsdag morgen.

Nå ønsker de å finne nye eiere til å drive konseptet videre.

- Globus har vært et viktig virkemiddel for arbeidsrettet språkpraksis og inkluderende arbeidsliv. Kaféen har utviklet et veldig spennende internasjonalt konsept og vi håper i det lengste at noen er interessert i å kjøpe konseptet slik at det kan videreføres under nye drivere, sier administrerende direktør Andreas Østenrød i Ressurs.

Inntil videre skal Ressurs drifte som normalt, og forsøke å etablere dialog med potensielle interessenter.

- Ikke minst fokuserer vi på å finne gode løsninger for våre ansatte som blir berørt av denne beslutningen, sier Østenrød.

Ressurs har flere avdelinger som drives under egne merkenavn, og med felles krav som må møtes. "Blant annet er det et krav til selve tilbudet for en jobbsøker, at avdelingene opererer med markedspriser og at de er økonomisk selvgående/ bærekraftige uten kryss-subsidiering fra moderselskapet. Ressurs er regelmessig gjennom en revisjon for å ivareta at disse kravene er ivaretatt," skriver ressurs i pressemeldingen, og fortsetter:

"Dessverre er det slik at Globus de siste årene har jobbet under krevende økonomiske rammebetingelser. Ved siden av at et årlig driftstilskudd bortfalt fra og med 2016 rammes vi nå av lavere andel flyktninger, samt oppsigelser av kontrakter/ leveranser til Tromsø kommune. Som følge av at Globus styrer mot et betydelig underskudd har derfor styret besluttet å innstille driften."

Leiekontrakten går ut ved åresskiftet.

Kommentarer til denne saken