Søndag morgen ble Heidi Isaksen vekket av telefonen. Det var Nokas. De kunne fortelle at noen hadde brutt seg inn i butikken hennes.

– Å ja, sa jeg først. Hva så?

– Jeg skjønte først ikke hva han sa, nemlig. Siden 1960 har kiosken aldri hatt innbrudd. Det gikk ei stund før jeg oppfattet hva som var skjedd, sier Isaksen til Nordlys.

Men det var altså tilfelle. I 06.30-tiden søndag morgen knuste noen ruta både på inngangsdøra og et sidevindu til kiosken. Alarmen gikk umiddelbart og både sikkerhetsselskapet Nokas og politiet startet utrykning til Ramfjorden.

Skryter av responstiden

De kom raskt til stedet, hvor de fant en antatt gjerningsperson inne i butikken. En mann i 40-årene er pågrepet. Han er søndag kveld hos politiet i Tromsø.

Men utbyttet for innbruddstyven har blitt minimalt, ser det ut til. Politiet fant noe verktøy på mannen, som trolig stammer fra en bil i nærheten av kiosken. Fra butikken har han tilsynelatende ikke fått med seg noe som helst.

– Jeg må berømme både Nokas og politiet, sier kioskeier Heidi Isaksen.

– At de var så raskt på plassen har trolig hindret at han fikk med seg noe. Han hadde ikke rukket å stikke av.

 

– En heftig dag

Allerede klokka 15.00 var Isaksen, med god hjelp fra de ansatte på butikken, klar til å åpne butikken igjen. Da hadde allerede glassmester Appelbom vært på plass for å sette inn midlertidige vinduer.

– Det har vært en heftig dag. Alle har bidratt med det de kunne. Da kunne vi åpne igjen i dag, bare litt forsinka.

Og det setter kundene pris på. Også søndag kveld har de kommet til butikken.

– Alle har fått med seg det som har skjedd og de er rystet. De forstår ikke at det går an. Vi er veldig takknemlig over de lojale kundene vi har, sier Isaksen.

– Fryktet det verste

Hun innrømmer at hun tenkte omfanget skulle være langt verre, da hun først skjønte at det hadde vært et innbrudd.

– Jeg fryktet det verste. At det skulle være enda større skader, at alt av verdier i butikken var borte, sier Isaksen.

– Jeg må innrømme, det setter et lite støkk i både meg og mine ansatte. Det er litt skremmende at også kiosken her ute kan ha innbrudd, synes jeg.