Pensjonist kjørte i 35 kilometer i timen, ble forbannet da han ble forbikjørt

Artikkelen er over 3 år gammel

Havnet i klammeri med den andre sjåføren.

DEL

Det var i en 50-sone i Indre Troms i fjor høst at tumultene på veien utspant seg. En pensjonist i 70-årene kjørte i 35 kilometer i timen da han ble forbikjørt av bilen bak.

Det er delte meninger om hvordan forbikjøringen foregikk, men pensjonisten likte den iallfall ikke. Han tutet sint med hornet, og fikk den andre bilen til å stoppe.

- Du kjører som et svin 

Sjåføren av den andre bilen, en mann i 50-årene, steg ut og gikk bort til pensjonisten som hadde rullet ned vinduet. Det oppsto da munnhuggeri der pensjonisten skal ha beskyldt den andre sjåføren for å kjøre som et svin, mens den andre kjeftet tilbake.

Så utartet dette til håndgemeng, der pensjonisten først skal ha slått til den andre sjåføren i brystet, mens den andre deretter skal ha skadet armen til pensjonisten.

Sprikende forklaringer

Saken havnet i retten fordi mannen i 50-årene ble tiltalt for vold mot pensjonisten, men der er han nå blitt frifunnet. Forklaringene deres om hvem som gjorde hva mot hverandre var sterkt sprikende, og det var ingen vitner til hendelsen, men Senja tingrett har kommet til at forklaringen til mannen i 50-årene er mest troverdig og legger denne til grunn.

Retten viser til at den handlingen tiltalte gjorde var å holde fornærmedes arm nede mot vinduskarmen, og at dette ble gjort for å avverge flere slag. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken